ΖΩΜΟΣ ΑΠΟ ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ – ΜΠΊΣΚ ((BISQUE) – FUMETTO DI CROSTACEI (BISQUE)
Σε διάφορες συνταγές με οτρακόδερμα (γαρίδες και καραβίδες) που σας έχω δώσει κατά καιρούς σας έχω περιγράψει το πως φτιάχνω …
Σε διάφορες συνταγές με οτρακόδερμα (γαρίδες και καραβίδες) που σας έχω δώσει κατά καιρούς σας έχω περιγράψει το πως φτιάχνω …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
Ένα μαριναρισμένο κρέας αποκτά ιδιαίτερη γεύση από τα υλικά της μαρινάδας και γίνεται πιο μαλακό και νόστιμο. Εδώ θα σας …
Τώρα… τη σερβίρουμε με μαραθοκεφτέδες,χορτοκεφτέδες,κολοκυθοκεφτέδες…Ή αν έχουμε τηγανίσει ψάρι,την κάνουμε ζευγάρι,ταιριάζει άψογα!(στο μυαλό μου πάντως είναι ιδανικό ντιπ για φρεσκοψημένο …
Υλικά 6 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα μισό ποτηράκι ελαιόλαδο 2 κ.σ. πελτέ 2 κλωναράκια θυμάρι 1 κλωναράκι ρίγανη …
ΥΛΙΚΑ: 1 Κουπα ελαιόλαδο 6κ.σ.ξυδι μπαλσαμικο 1κ.σ.μελι ½ σκελίδα σκόρδο Αλάτι,πιπέρι,θυμαρι,ριγανη. 1κ.γ.μουσταρδα …
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/4 φλ. κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, πλυμένη και ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό 1/2 φλ. κόκκινο ξύδι …
Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και …
Φτιάχνουμε Φον σκούρο τη Βασική συνταγή.
Υλικά συνταγής 250γρ. βούτυρο 1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο ½ κ.γ. πιπέρι σκόνη…
Iδανική σάλτσα γιά την ψησταριά…
…σκεφτόμενη όλα αυτά το μόνο που ήθελα ήταν μια ωραιότατη σαλάτα με το χάδι του κατάξανθου ελληνικού ελαιόλαδου και μια …
Η πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξετε χωρίς να παιδεύεστε να ξεφλουδίζετε και να ξεσποριάζετε ντομάτες.
Βασική συνταγή για σκούρο ζωμό βοδινού. Τον χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε την γεύση σε μαγειρευτά, σάλτσες, σούπες αλλά και σαν …
Υλικά 150 γρ. μαγιονέζα έτοιμη (σπιτική ή του εμπορίου) 5 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο καυτερή 1 κουτ. σούπας ξίδι της …
-2 κεσεδάκια γιαούρτι -1 κούπα ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 λεμόνια (το χυμό τους) -1 κούπα κρασί λευκό γλυκό -2 …