Ροξάκια
Ο θεσσαλονικιός Μπακιρτζής απ’τους Χειμερινούς Κολυμβητές έλεγε πως Ροξ αποκαλούσαν τους φαλακρούς καθηγητές τους γιατί τους θύμιζαν το γλυκάκι, επίσης …
ΥλικάΓια την κρέμα 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Αυτή η συνταγή είναι της μαμάς μου, και ο χρόνος μαζί με τα τραπέζια με φίλους οικογενειακούς, έχουν δείξει ότι …
Ένα από τα πολλά πρόσωπα της πανακότας έχει γεύση Ανατολής. Υλικά Για τα φύλλα 200 γρ. φύλλο κρούστας 100 γρ. …
Η συνταγή γι᾿ αυτό το «κολασμένο» γαλακτομπούρεκο, είναι της αγαπημένης μου θείας, της Ελένης. Είναι η συνταγή που έφτιαχνε στο …
Αλλά το παραδοσιακό έγινε κάπως πιο μοντέρνο και ελαφρώς διαφορετικό. Μεταμορφώθηκε σε μια μακριά φλογέρα με απόλυτα πορτοκαλένια κρέμα, και …