Κόλλυβα
Πρόκειται για κόλλυβα με πολλά υλικά, πλούσια σε γεύση αλλά και σε υφές…γλυκιές σταφίδες, η εξωτική καρύδα που δεν είναι …
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
Αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος από τον προηγούμενο που είχα δημοσιεύσει. Εκτός από το σιτάρι και τη ζάχαρη τα …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
Στο thegastrin δε σας έχουμε κρύψει την αδυναμία μας στον τραχανά , σε ένα ζυμαρικό που μυρίζει παράδοση και έχει …
Σήμερα είναι Ψυχοσάββατο κ φτιάχνουμε ένα γλυκό πολύ υγιεινό και θρεπτικό, κόλυβα! ) Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα κόλυβα …
Επειδή το προηγούμενο Σάββατο τέλειωσα τα κόλλυβα με το στόλισμά τους λίγο πριν πάω στην εκκλησία το πρωί, δεν ήταν …
Κάποιες φορές χρειάζεται να φτιάξουμε ένα πιάτο κόλυβα, να τιμήσουμε τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα που χάθηκαν από κοντά μας. Έχω …
Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο. Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο, το Σάββατο …
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, …
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …