Κόλλυβα
Πρόκειται για κόλλυβα με πολλά υλικά, πλούσια σε γεύση αλλά και σε υφές…γλυκιές σταφίδες, η εξωτική καρύδα που δεν είναι …
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
Αυτός ο υπέροχος και πολύ εύκολος μπακλαβάς κατάγεται από την Πελοπόννησο και είμαστε σίγουροι ότι θα τον λατρέψετε! Η παρασκευή …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
4 χωριάτικα φύλλα κιχί 4 φύλλα κρούστας 1 ½ κιλό κολοκύθα γλυκιά (λύρα) τριμμένη σε χοντρό τρίφτη 1 φλ. ελαιόλαδο …
Κάποιες φορές χρειάζεται να φτιάξουμε ένα πιάτο κόλυβα, να τιμήσουμε τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα που χάθηκαν από κοντά μας. Έχω …
4 χωριάτικα φύλλα «κιχί» της alfa 4 φύλλα κρούστας «πολίτικο» της alfa 1 ½ κιλό κολοκύθα γλυκιά (λύρα) τριμμένη σε …
Αφρατο,μυρωδατο και πολυ γευστικο νηστισιμο κεικ,με πορτοκαλι, κανελα, γαρυφαλο, ξηρους καρπους, σουσαμι και μαυρη ζαχαρη θα σας εντυπωσιασει….!!!!!Δοκιμαστε το!!!ΥΛΙΚΑ1 νεροποτηρο …
Παραδοσιακά ανεβατά Λαζαράκια που τρώγονται και σαν απλά σταφιδόψωμα…
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, …
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …
Η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου.Την ημέρα της γιορτής στη Θεία Λειτουργία, ή την …
Έχετε δοκιμάσει καρπουζόπιτα; Η γλυκιά και σχεδόν τραγανή λιχουδιά με το πιο καλοκαιρινό φρούτο φέρνει στα απανταχού πρωινά και απογεύματα …