Πορτοκαλόπιτα κλασική
Όποιος δοκιμάσει αυτήν την πορτοκαλόπιτα, αποκλείεται να μην θέλει και δεύτερο (και τρίτο…) κομμάτι! Γίνεται πολύ εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα …
Όποιος δοκιμάσει αυτήν την πορτοκαλόπιτα, αποκλείεται να μην θέλει και δεύτερο (και τρίτο…) κομμάτι! Γίνεται πολύ εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα …
Υλικά για το κέικ 120 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. βούτυρο …
Έχουμε συνηθίσει την πορτοκαλόπιτα να την παρασκευάζουμε με φύλλο. Σήμερα λοιπόν έκανα ένα πείραμα και την έφτιαξα όπως την ανάποδη …
Πολύ νόστιμο γλυκό για κάθε εποχή του χρόνου. Ο δε συνδιασμός της κανέλλας με το καρύδι και τη μαστίχα στην …
Ένα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό, με καταπληκτικό άρωμα και γεύση πορτοκαλιού. Θυμίζει πολύ το ραβανί, μόνο που δεν έχει αλεύρι.Γίνεται …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.-500 γρ.) 1 φλυτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο …
Υπέροχη σοκολατόπιτα της Τασούλας Κουφοπούλου.
Μια εύκολη στην παρασκευή και ασυναγώνιστη στη γεύση πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια της Αναστασίας Υλικά: 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι …
Έκανα μαρμελάδα (ή περίπου… ) τους λωτούς που τους χρησιμοποίησα αυτούσιους, με προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού στην ζύμη και καραμελωμένες φέτες …
Η πάστα φλώρα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων. Θυμάμαι να την απολαμβάνουμε παιδιά τα καλοκαίρια στο νησί, …