Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια
Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε σπιτικές τάρτες ή μικρά ταρτάκια για κέρασμα. Μπορούμε να τις γεμίσουμε κρέμα …
Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε σπιτικές τάρτες ή μικρά ταρτάκια για κέρασμα. Μπορούμε να τις γεμίσουμε κρέμα …
Υλικά 1/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 1 κρόκο αυγού 4 κουταλιές …
Η pâte brisée (πατ μπριζέ) ειναι μια απο τις βασικες ζυμες της ζαχαροπλαστικης; οπως φανερωνει το ονομα της, προερχεται απο …
Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη τάρτα, με σπιτική τραγανή ζύμη, που σερβίρεται στο τραπέζι σε μία ώρα. Η ζύμη είναι διαφορετική, …
Η καλύτερη ζύμη για τάρτες που έχω φτιάξει! Ταιριάζει και σε γλυκές και σε αλμυρές χωρίς να χρειάζεται αλλαγές στις …
Υλικά (για μια βάση τάρτας διαμέτρου 28 έως 32 εκ.):200 γρ. αλεύρι τύπου 55 (ή για όλες τις χρήσεις)40 ml …
Αυτη η ζυμη, που στα ιταλικα λεγεται “πάστα φρόλλα” (εξ’ ου και η γνωστη μας παστα-φλωρα!) αναφερεται και ως πατ …
Ανοίγει επίσης σε φύλλο μέσα σε ζελατίνες και απλώνεται στην ταρτιέρα κατά τον ίδιο τρόπο με τη γλυκιά. Μπορούμε να …
…Αν αγαπάτε τις τάρτες, η ζύμη για τάρτα που θα σας δώσω θα γίνει το δεξί σας χέρι και θα …
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα: Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε …
250 γραμμ. αλεύρι μαλακό 150 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε καρέ, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη…
Η συγκεκριμένη δόση βγάζει (αναλόγως και το μέγεθος της ταρτιέρας που θα χρησιμοποιήσω) αρκετή ζύμη για να φτιάξω 2 τάρτες. …
Υλικά: 1/2 βιτάμ (κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες) 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό μια πρέζα αλάτι …
Υλικά για τη ζύμη2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών1 πρέζα αλάτιελάχιστη ζάχαρη (μισό …