ΑΠΛΩΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο1 κιλό ζεματισμένη ρόκα3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος αλάτιπιπέρι4 μέτρια αβγά ελαφρά χτυπημένα200 …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο1 κιλό ζεματισμένη ρόκα3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος αλάτιπιπέρι4 μέτρια αβγά ελαφρά χτυπημένα200 …
Το φύλλο έγινε αρκετά λεπτό και, όταν ψήθηκε, τραγανό, νόστιμο και “ κράτησε” πολύ καλά τη γέμιση της πίτας! Δοκιμάστε …
Θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, μια παραδοσιακή οικογενειακή μας συνταγή, που εδώ και χρόνια πηγαίνει από μαμά σε κόρη.Αυτήν ακριβώς …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …
Συνταγές για πίτες υπάρχουν ένα σωρό – της γιαγιάς, της πεθεράς, της μαμάς, του Μαμαλάκη, της Αργυρώς και αναρίθμητων άλλων …
Η στριφτόπιτα, όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια παραλλαγή της κλασικής χορτόπιτας, που την φτιάχνουνε περισσότερο στην ορεινή …
Ένας συνδυασμός που δίνει τέλεια αποτελέσματα! Έχω ξαναγράψει πόσο εκτιμώ τις «πανωμερίτικες» πίτες φούρνου. Αν στις πίτες τηγανιού είμαστε ειδικές
Σας φαίνεται αστείος ο τίτλος; Σας διαβεβαιώνω ότι είναι απόλυτα σοβαρός και έχει την εξήγησή του! Το “εύκολη για αρχάριους”, …
Εδώ, μιλώντας για την κοτόπιτα, η Αντιγόνη στο καφέ του ξενοδοχείου μου είπε για τις καταπληκτικές πίτες που φτιάχνει η …
Οι χορτόπιτες είναι εξαιρετικές αλλά γίνονται καλύτερες με σπιτικό φύλλο, γιατί τα χόρτα πάντοτε διατηρούν κάποια υγρασία που, ακόμα και …