Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με βούτυρο και αμύγδαλα
Το βασικό συστατικό φυσικά των κουραμπιέδων είναι το βούτυρο. Καλό είναι όταν φτιάχνουμε κουραμπιέδες να επιλέγουμε το καλύτερο βούτυρο που …
Το βασικό συστατικό φυσικά των κουραμπιέδων είναι το βούτυρο. Καλό είναι όταν φτιάχνουμε κουραμπιέδες να επιλέγουμε το καλύτερο βούτυρο που …
Τέλειοι αφράτοι κουραμπιέδες… και του χρόνου! ΥΛΙΚΑ 2φλ. βούτυρο 4φλ. αλεύρι 2φλ αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένο) 3/4 φλ. …
Ήρθε πάλι η ώρα να κάνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια… Το ξεκίνημα έγινε ήδη με Spritz και γλυκά μπισκοτάκια και στη συνέχεια …
ΥΛΙΚΑ 2φλ. βούτυρο 4φλ. αλεύρι 2φλ αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένο) 3/4 φλ. ψιλή ζάχαρη 2 κρόκοι 1 1/2 …
Υλικά: 2 – 2 1/2 κούπες αλεύρι 1/2 κιλό βούτυρο 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα ελαφρά 2 κρόκους αυγών …
Συνταγή για κουραμπιέδες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τους τρως.
Είναι μια συνταγή που βρήκα σε ένα βιβλίο με παραδοσιακά γλυκά. Ένα βιβλίο ενός μάγειρα μοναχού που πήρα από το …
Οι κουραμπιέδες στις περισσότερες συνταγές εδώ στην Κρήτη αρωματίζονται με κανέλα και γαρύφαλλο και όχι με ανθόνερο. Επίσης τα αμύγδαλα …
Δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς. Ποιος; Μα, ο kurabiye! Το όνομα του κουραμπιέ, προέρχεται από το …
Τι χρειαζόμαστε: 3/4 του ποτηριού βούτηρο χαλεπιανού 1 κουτί spry (500γρ. φυτίνη) 1 βούτηρο ανάλατο 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη …