289
Υλικά
- κουβερτούρα 260 γρ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- γάλα φρέσκο 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- ζάχαρη 75 γρ
- βανίλια 0.5 κλων
Ένα γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα, μαλακό και εύκολο. Λιώνει στο στόμα...Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές, λείο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τους κρόκους και τα αυγά μαζί με την άχνη. Τα αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή χρησιμοποιούμε τσέρκι που δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε μ
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykesistories.gr