Ενα φίνο, αριστοκρατικό επιδόρπιο για τα γιορτινά μας τραπέζια και όχι μόνο. Θέλει, όμως, αρκετή ώρα ψήσιμο.Διαδικασία Κυδώνια: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε …
Συνταγές από το www.glykesistories.gr
-
www.glykesistories.gr
-
Μια νόστιμη τούρτα σε σχήμα σαρλότ για όσους λατρεύουν το αμύγδαλο. Υλικά Για τα αμυγδαλωτά 500 γρ. αμύγδαλα λευκά 300 γρ. …
-
Το καλύτερο πρωινό για μεγάλους και παιδιά. Ωραίο και ως απογευματινό σνακ. Ποιος μας εμποδίζει, όμως, να το φάμε και …
-
Ετοιμάζουμε βήμα-βήμα ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο κέικ! Υλικά 250 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα και βρασμένα 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο …
-
Oταν λιώνουμε κουβερτούρα, το βούτυρο κακάο διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα συστατικά. Οταν ξανακρυώνει και σταθεροποιείται, το βούτυρο παγώνει χωριστά και γι’ …
-
Αν σας περίσσεψαν από τις γιορτές, μεταποιήστε τις δίπλες σε επιδόρπιο κουταλιού!Διαδικασία Κόβουμε τις δίπλες σε μικρότερα κομμάτια και τις …
-
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα γίνονται πρώτη ύλη για νόστιμα, κανούργια γλυκά.
-
Με λευκή σοκολάτα και ό,τι έμεινε από τη βασιλόπιτα φτιάχνουμε ένα γρήγορο κέρασμα.Διαδικασία Απλώνουμε τα αμύγδαλα φιλέ σε ένα ταψί. …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα, ώστε να στερεοποιηθούν και να μπορέσετε να τα βγάλετε χωρίς …
-
Τα σπιτικά κουλουράκια διατηρούνται περισσότερο χρόνο και παραμένουν τραγανά αν τα κρατάμε ερμητικά κλειστά σε μεταλλικό κουτί ή σε γυάλινο …
-
Η σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμοκρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τη λιώνουμε απευθείας στη φωτιά. Χρησιμοποιούμε μπεν …
-
Υλικά Για τη ζύμη 570 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 φακελάκι μαγιά σε …
-
Η ελληνική εκδοχή του τιραμισού μας αρέσει εξίσου…Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα και την ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, προσθέτοντας σταδιακά …
-
Μια πράσινη στρώση, μια λευκή και μια σοκολατένια συνθέτουν το εναλλακτικό κλαμπ σάντουιτς των γλυκατζήδων
-
Για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού για περισσότερο καιρό, πρέπει να τα βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Η …
-
Η ινδική εκδοχή των λουκουμάδων. Διαδικασία Σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και …
-
Φτιάξαμε τούρτα. Την βάλαμε στο ψυγείο να «δέσει» και λίγο πριν από το σερβίρισμα επιχειρήσαμε το ξεφορμάρισμα. Ουπς, η τούρτα …
-
Φτιάχνουμε βήμα-βήμα την αγαπημένη τούρτα των παλαιών ζαχαροπλαστείων.Συμβουλή Εάν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο, μπορούμε να διαπιστώσουμε τη θερμοκρασία του σιροπιού, αν …
-
Ιδού μια εύκολη και γρήγορη σος σοκολάτας για να σερβίρουμε λουκουμάδες, κρέπες, τηγανίτες ή μια φρουτοσαλάτα: Βάζουμε 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα …
-
Το γλυκό στο οποίο διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες του 2ου διαγωνισμού «Γίνε ζαχαροπλάστης».