Galette de rois (Πίτα των βασιλιάδων ή αλλιώς αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα)
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Η ισορροπία μεταξύ των γλυκών, όξινων και γήινων γεύσεων της τάρτας όπως και των ποικίλων υφών της είναι, για μένα, …
Όποιος παρακολουθεί το Funky Cook, ένα από τα πράγματα που γνωρίζει γι” αυτό το blog είναι ο εθισμός του στις …
Ζήτω ο βασιλιάς! Μια βασιλόπιτα που οι Γάλλοι κόβουν την ημέρα των Θεοφανείων και τρώνε μέχρι και τον Φεβρουάριο, δεν …
Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα αποτελεί κομμάτι του! Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια… Ο …
Πριν λίγες μέρες έφτιαξα αυτή την galette με φράουλες και σμέουρα. Δεν ήταν ιδιαίτερα φωτογενής αλλά δεν άντεξα να μην …
Η galette (γκαλέτ) είναι από τα ευκολότερα είδη τάρτας καθώς δεν χρειάζεται ειδική φόρμα για να την φτιάξεις. Ανοίγεις τη …