Γάβρος παστός
www.sintagespareas.gr
Ένας τέλειος μεζές.
Ένας τέλειος μεζές.
Απλώνουμε απο πάνω μια στρώση γαύροκαι συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.Αφήνουμε το γαύρο στο αλάτι μια μέρα και την επόμενη, …
Τη συνταγή αυτή για το πάστωμα του γαύρου, μου την έδωσε ένας καλός μας φίλος και παλιός ψαράς, ο Γρηγόρης, …
Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο.Η περίοδος για την παρασκευή του ξεκινάει …
Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, ειδικά ξυδάτος, (ή μαρινάτος όπως λέγεται), είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο, …
Οι αντσουγιες ειναι ο παστος γαυρος. Πολλοι νομιζουν οτι η αντσουγια ειναι καποιο διαφορετικο ψαρι, ισως καποιο ειδος σαρδελλας ή …
Υλικά:1 κιλό γάβρο (ή σαρδέλα)αλάτι χοντρόξύδι 4-5 σκελίδες…