Ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια
Λίγα μυστικά ακόμα Πάντα χρησιμοποιώ λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι αλλά δεν το μέτρησα ποτέ να δω πόσο είναι….
Λίγα μυστικά ακόμα Πάντα χρησιμοποιώ λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι αλλά δεν το μέτρησα ποτέ να δω πόσο είναι….
Αγαπώ τάρτες!!! Αλλά με τόσο βούτυρο μέσα είναι “καταστροφικές”. Σκέφτηκα ότι η τάρτα είναι ένας τρόπος να μεταφέρεις το φαγητό …
2 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο 1 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κιλό αλεύρι περίπου 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 25 γραμμάρια μαγιά …
Υλικά Ένα ποτήρι χλιαρό νερό ένα φακελάκι μαγιά 3 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κουταλάκι ζάχαρη ένα κουταλάκι αλάτι και αλεύρι όσο …
Η ζύμη που κάνει τα καλύτερα ποντιακά τυρόψωμα (χατσαπούρι), πεϊνερλί και πιροσκί.
Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε σπιτικές τάρτες ή μικρά ταρτάκια για κέρασμα. Μπορούμε να τις γεμίσουμε κρέμα …
Ζύμη τύπου κουρού γιά μπουρεκάκιαΥλικά Περίπου 750 γραμ αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλ.γλ. μπέικιν 1/2 φλυτζάνι βούτυρο1/2 φλυτζάνι …
Συνταγή και βασικές αρχές για κάθε είδος ζύμης κουλουριών και πίτσας.
Υλικά: – 6 αυγά – 1 και 1/2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό – 1/2 κεσές γιαούρτι στραγγιστό – 2 κούπες λάδι …
Η pâte brisée (πατ μπριζέ) ειναι μια απο τις βασικες ζυμες της ζαχαροπλαστικης; οπως φανερωνει το ονομα της, προερχεται απο …
Υλικά 2 κροκάδια 200 ml. γάλα 200 ml. νερό 50 γρ.βούτυρο θερμοκρασία δωματίου 11 γρ. μαγιά 630 γρ. αλεύρι 1 …
Υλικά: 1 μπρίκι γάλα χλιαρό 1 φλ. καφέ λάδι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. ξύδι 1 φακελάκι ξερή μαγιά αλεύρι …
ΥΛΙΚΑ 1ποτηρι νερου γαλα χλιαρο 1φλιτζανι του καφε ελαιολαδο αλευρι οσο παρει αλατι 1/2 κουτ ζαχαρη 1φακελακι ξερη μαγια…
Μια ζύμη με απλά υλικα που εγγυάται θεικές απολαύσεις!!! Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο 1 κομμάτι νωπή μαγιά …