ΤΟΡΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ : ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΡΙ // TORTA CAPRESE
Όταν είδα πως και ο Luca Montersino έχει βάλει την δικιά του προσωπική πινελιά στο παραδοσιακό αυτό γλυκό, είχα την …
Όταν είδα πως και ο Luca Montersino έχει βάλει την δικιά του προσωπική πινελιά στο παραδοσιακό αυτό γλυκό, είχα την …
Γλυκό, επίπεδο, μαλακό κέικ με καστανάλευρο, ξηρούς καρπούς και άρωμα δενδρολίβανου από την κουζίνα της Τοσκάνης. Vegan, νηστίσιμο, χωρίς γλουτένη.
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας παλιάς, δεκαετιας του 70, συνταγής του Ciambellone με πορτοκάλι του Bertolini, που βρήκα ανάμεσα …
Υλικά στα στρογγυλή φόρμα με τρύπα 23 εκ.: 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί 1/2 λίτρο γάλα 200 γρ. ζάχαρη 4 αβγά …
Κέικ Ρυζιού ή Torta di Riso στα Ιταλικά. Κέικ ιδιαιτέρως δημοφιλές και με πολλές παραλλαγές. Παραδοσιακό γλυκό το οποίο ανήκει …
Υλικά συνταγής ¾ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας 1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ 1 φλιτζ. ιταλικά μπισκότα αμαρέττι ½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη …
Πρόκειται για ένα Βιεννέζικη σοκολατένια τούρτα με μαρμελάδα βερύκοκο, εμπνευστής της οποίου ήταν ένας 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης, ονόματι Φράνς Ζάχερ, …
ΥΛΙΚΑ 40 γρ χλιαρο νερο 50 γρ μαγια 600 γρ αλευρι σκληρο 150 γρ αχνη ζαχαρη 5 αυγα 200γρ βουτυρο …
Δοκιμάστε το με μαρμελάδα φράουλα ~ εξαίρετο!
Υλικά: 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη 250 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγού 6 ασπράδια αυγού 250 γρ. βούτυρο 1 σφηνάκι ρούμι …
[color=darkred][…μιά που όπως διαπίστωσα μας αρέσουν τα Βιενέζικα γλυκά,ορίστε και μία σοκολατένια εκδοχή,κατάλληλη για άμεση αντιμετώπιση κρίσεων υπογλυκαιμίας,χωρίς πολλά πολλά …
Ένα νοστιμότατο κέικ με μήλα χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς ζάχαρη με πολύ λιγότερο από 70 θερμίδες …