Βοδινό & Λαχανικά Σούπα
Όσοι έχουν ενδοιασμούς για τις σούπες γενικά και ειδικότερα για τις χειμωνιάτικες, ζεστές κρεατόσουπες, χορταστικές και χουχουλιάρικες έχω να τους …
Όσοι έχουν ενδοιασμούς για τις σούπες γενικά και ειδικότερα για τις χειμωνιάτικες, ζεστές κρεατόσουπες, χορταστικές και χουχουλιάρικες έχω να τους …
Το βοδινό διάφραγμα είναι ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος που λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για καταναλωτές, αλλά …
1 κομμάτι διάφραγμα βοδινό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 ml λευκό κρασί 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα Kalamata Papadimitriou 30 γρ. βούτυρο …
Η μπολονέζ η πραγματική ΔΕΝ είναι με κιμά. Είναι με κομμάτια μόσχου ψιλοκομμένα. Σπαγγέτι νο 6 ή Λιγκουίνι αλ ντεντε …
1 κιλό βοδινό ουρά λίγο αλεύρι 2 κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδου 700 γρ. ντομάτες 1 φύλλο δάφνης 2 γαρύφαλλα 2 …
Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές της περιοχής του Πιεμόντε (Τορίνο). …
Ένα ξεχασμένο πιάτο, από την εποχή που οι γιαγιάδες μας προσπαθούσαν να φτιάχνουν, με απλά υλικά, νόστιμα, πολύ θρεπτικά, αλλά …
Πορτς (σούπα) Κρύο καιρός για σούπα, γι’αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το πορτς, το εθνικό φαγητό των ρώσων. θα χρειαστούμε: …
1 πακέτο σπαγγέτι Ν.6 1 κυβάκι ζωμός κοτόπουλου ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές) 1 κρεμμύδι τριμμένο 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 …
“Κουζί” στην Κύπρο λέμε την στρογγυλή πήλινη γάστρα που στενεύει στο στόμιο και κλείνει με καπάκι. “Κλέφτικο” το λέμε γιατί …
Υλικά συνταγής 1 1/2 κιλό βοδινό ψαχνό 2 πιπεριές κομμένες σε κρίκους 3-4 καρότα κομμένα σε φέτες 2-3 κλωνάρια σέλινο …
Τέλειο και δυναμωτικό πιάτο και η μεγαλύτερη μαγκιά του είναι ότι μπορείς να το σερβίρεις στο καθένα διαφορετικά, αρέσουν σε …
Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια …
Πρόκειται για ένα γρήγορο πιάτο, το οποίο βασίζεται στο γνωστό βοδινό Στρογγανόφ. Τα μανιτάρια είναι νόστιμη προσθήκη στη σάλτσα, αν …
Υλιικά 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 σκελίδες σκόρδο 3 ντομάτες 15 γρ. αλεύρι 20 ml. ντοματοπελτέ 1/2 …
Νοστιμότατα σουηδικά κεφτεδάκια με βελούδινη σάλτσα από κρέμα γάλακτος!! Υλικά: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 250 γρ. κιμά χοιρινό, 1/2 φλ.τσ. …
Το ναπολιτανικο ραγκου, γινεται με κρεας απο μεγαλο σε ηλικια ζωο, βοδινο ή χοιρινο, τα οποιο ειναι και ανθεκτικο στο …
Φτιάχνουμε Φον σκούρο τη Βασική συνταγή.
Υλικά 1½ κιλό χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι, κομμένο σε μέτριους κύβους 180 γρ. Βιτάμ 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους …
Η σούπα μπορς είναι μια πολύ θρεπτική σούπα λαχανικών, ουκρανικής προέλευσης, την οποία συνηθίζουν να φτιάχνουν οι Πόντιοι τις κρύες …