Σπέσιαλ προφιτερόλ με σουδάκια
Υλικά: Για τα σού: 220 γρ αλεύρι μαλακό 130 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια 270 γρ 4 αβγά μεγάλα 1 …
Υλικά: Για τα σού: 220 γρ αλεύρι μαλακό 130 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια 270 γρ 4 αβγά μεγάλα 1 …
Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Σμυρνέϊκα. Αφράτα, μυρωδάτα και το σπουδαιότερο σπιτικά! Για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο, ιδανική …
Μια εξαιρετική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από τη μαγευτική Μήλο μας!
Υλικά 12+ 220 γρ. + λίγο ακόμα, για την επάλειψη της φόρμας, βουτηρο 480 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη 4 μεγάλα …
Ποτέ δεν είχα φάει ροξάκια, μόνο σε φωτογραφίες τα έβλεπα και μου έτρεχαν τα σάλια! Πόσο να αντέξω και εγώ …
Ενα ευχάριστο πρωινό…
Ta scones όπως έγραφα και σε παλιότερη ανάρτηση είναι ατομικά “ψωμάκια” που μπορούμε να τα φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο. …
Συνταγές για κουλούρια θα συναντήσετε πολλές, ειδικά αυτήν την εποχή. Ποια άλλη όμως συνταγή δίνει κουλούρια τριφτά και βουτυράτα σας …
Αγαπημένα σμυρνέϊκα κουλουράκια. Άλλοι τα αρωματίζουν με μαστίχα, άλλοι με πορτοκάλι και κονιάκ, όμως το βασικό υλικό παραμένει ίδιο: αυθεντικό …
Το Πάσχα είναι παραδοσιακά οικογενειακή μας υπόθεση και οι ετοιμασίες ξεκινούν από το Σάββατο του Λαζάρου, όπου οι γιαγιάδες μας …
Μόλις έβγαλα λαχταριστή αυτή τη γαλατόπιτα από το φούρνο! Έχετε δοκιμάσει; Η κρέμα της είναι δεμένη με αλεύρι, όχι με …
Μια ακόμη εύκολη συνταγούλα για αυτή την εβδομάδα της Τυρινής. Τα ποιο αφράτα τυρόψωμα που έχετε φάει. Εάν είναι να …
Το penattone είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας. Έχει σχήμα τρούλου με ύψος 12-15 …
Σήμερα θα φτιάξουμε μια νέα συνταγή για cupcakes που συνδυάζει δύο γεύσεις που όσο παράταιρες κι αν σας ακούγονται είναι …
Σήμερα είπαμε να το ρίξουμε έξω και να φάμε κάτι “βρώμικο”! Βάλαμε στην άκρη την υγιεινή διατροφή και αποφασίσαμε να …
Υλικά 2 κούπες ζεστό γάλα 1/2 κούπα λάδι ελαφρύ 1αυγο 1κσ ζάχαρη 1/2κσ αλάτι 1φακελ μαγιά 5 κούπες αλεύρι μαλακό …
Υλικά Για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι 1 κουταλιά ξύσμα …
Αποφάσισα να προσθέσω ακόμη μία συνταγή με «μικρές» παραλλαγές από τη συνταγή της αγαπημένης μου chef Marisa Churchill η οποία …
Αυτό που κάνει την σημερινή πίτα ξεχωριστή, είναι η ζύμη της.Εξαιρετικά αφράτη μιας και χρησιμοποιούμε μαγιά στα υλικά της, αλλά …