Ζύμη για ταρτάκια
Αγαπώ τάρτες!!! Αλλά με τόσο βούτυρο μέσα είναι “καταστροφικές”. Σκέφτηκα ότι η τάρτα είναι ένας τρόπος να μεταφέρεις το φαγητό …
Αγαπώ τάρτες!!! Αλλά με τόσο βούτυρο μέσα είναι “καταστροφικές”. Σκέφτηκα ότι η τάρτα είναι ένας τρόπος να μεταφέρεις το φαγητό …
Η κουζίνα της μεταπολεμικής επαρχίας, χαρακτηριζόταν από λιτότητα και αυτάρκεια… Κατ’ευθείαν από τις μνήμες μου και τις μνήμες των παλαιότερων …
Εδώ και καιρό γνώρισα την Αργυρή. Πάνω στην κουβέντα μας, μου έδωσε τη συνταγή για την κυπριακή τσιπόπιτα.Η τσιπόπιτα είναι …
Το καζατιέλο (casatiello) είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά παρασκευάσματα στην γειτονική μας Ιταλία. Προέρχεται απο την ναπολιτάνικη κουζίνα …
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Η βασιλόπιτα της γιαγιάς Ανδρομάχης ήταν φυσικά η απαραίτητη παρουσία στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Φτιαγμένη …
Κολόμπα (colomba), δηλαδή περιστέρι, ή αλλιως το δημοφιλέστερο γλυκο ψωμι, που παρασκευαζεται αποκλειστικά κατα την περίοδο του Πάσχα, στην γειτονική …
Υλικά 300 γρ. αλεύρι 270 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 2 κ. γ. μπέικιν 250 γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο(Αυτό στο βαζάκι) 300 …
Εξαιρετικοι κουραμπιεδες σοκολατας χωρις προσθηκη αυγων.Φτιαξτε τους και εντυπωσιαστε την οικογενειακαι τους καλεσμενους σας!!!Απλωνουμε σε λαδοκολλα τη ζυμη σε παχος 1-1,5 …
Οι καλύτεροι και πιο ευωδιαστοί κουραμπιέδες με ονειρική γεύση.
Αγαπώ τάρτες!!! Αλλά με τόσο βούτυρο μέσα είναι “καταστροφικές”. Σκέφτηκα ότι η τάρτα είναι ένας τρόπος να μεταφέρεις το φαγητό …