Τηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι, όπως στην Κρήτη
Οι τηγανίτες δεν είναι εφεύρεση της σύγχρονης μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Αντίθετα, είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που προέρχεται από τα …
Οι τηγανίτες δεν είναι εφεύρεση της σύγχρονης μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Αντίθετα, είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που προέρχεται από τα …
Ενας σιροπιαστός πειρασμός !!!
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αβγά, 1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο 1 σφηνάκι ούζο χυμό από 2 λεμόνια …
Σε μέγεθος μινιατούρας, για λιγότερες τύψεις! Εκτός από τα τριανταφυλλένια νηστίσιμα ξεροτήγανα , σε πολλές περιοχές της Κρήτης φτιάχνουν ένα …
Υλικά συνταγής για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο 1φλιτζ. ζάχαρη …
Υλικά – 2 αυγά + 2 κρόκοι επιπλέον – 4 κ.σ. κονιάκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο – 1 κ.γ. αλάτι …
Κεφάλαιο Κρήτη, λοιπόν, κατηγορία γλυκά. Τα ξεροτήγανα τα έχουμε αναφέρει. Τα αυγοκαλάμαρα όμως; Ας θυμηθούμε μια παραδοσιακή, ξεχασμένη συνταγή για …
Τα αφράτα μπαλάκια ζύμης που οι Γάλλοι ψήνουν στο φούρνο και ονομάζουν choux , στην ελληνική τους εκδοχή τηγανίζονται, σιροπιάζονται …
Υλικά Για το φύλλο 4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο …