Πέστο γλιστρίδας
Οι παρασκευές μας με τη γλιστρίδα συνεχίζονται και αυτή τη φορά φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο πέστο γλιστρίδας για να απολαύσουμε …
Οι παρασκευές μας με τη γλιστρίδα συνεχίζονται και αυτή τη φορά φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο πέστο γλιστρίδας για να απολαύσουμε …
Στην Κρήτη η φάβα, παραδοσιακά, φτιάχνονταν από κουκία. Κατάλοιπο των Ιταλών (Λατινικά faba = κουκιά). Πολύ αργότερα, μας ήρθαν εκ …
Καλοκαιρινή πίτα με γλιστρίδα! Ναι, καλά ακούσατε, τώρα πλέον αν σας ρωτάνε “γλιστρίδα έφαγες;;” θα μπορείτε να απαντάτε “ναι!”!!
Τώρα… τη σερβίρουμε με μαραθοκεφτέδες,χορτοκεφτέδες,κολοκυθοκεφτέδες…Ή αν έχουμε τηγανίσει ψάρι,την κάνουμε ζευγάρι,ταιριάζει άψογα!(στο μυαλό μου πάντως είναι ιδανικό ντιπ για φρεσκοψημένο …
Υλικά συνταγής 2 αυγά βραστά 1 ματσάκι γλιστρίδα ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος 5 κ.σ. βινεγκρετ μελιού αλάτι πιπέρι
Υλικά συνταγής 1 ρίζα σγουρή σαλάτα ή μαρούλι 1 ματσάκι γλιστρίδα ½ λόλο ρόσο 2 κ.σ. κρεμμυδάκι τουρσί 6 λιαστές …
Τέλειος ο μεζές του Ντίνου Κιούση. Αρκεί να προμηθευτείτε εγκαίρως τα αναγκαία από τον ψαροπώλη αλλά και τον… χασάπη!
Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα «Το μεϊντάνι» στην Ζαγορά …
Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα «γλυκά» …
Υλικά Γαρίδες 10 τεμ μεγάλες ή 1/2 κιλό μικρές Κολοκυθάκια με ανθούς 5 τεμ. Ντομάτες φρέσκιες ώριμες 3 τεμ. Βασιλικός …
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας …
Μία εύκολη σαλάτα που συνδυάζει την γλύκα του σταφυλιού, την πιπεράδα της ρόκας και την μοναδική γεύση του μπλε τυριού… …
Σαλάτα με γλιστρίδα και ντομάταΈνα ιδανικό και σούπερ υγιεινό συνοδευτικό για ψάρια και κρέατα στη σχάρα!!! Και χωρίς λάδι παρακαλώ!!!
Γιαούρτι με γλιστρίδα Ένα δροσερό ορεκτικό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και με την προσθήκη της υπερπολύτιμης γλιστρίδας. …
Όσπρια, ψάρι και λαχανικά συνθέτουν μια πλούσια και χορταστική σαλάτα.ΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα, αλάτι …
Τα υλικά της Φιλέτο κοτόπουλου (υπολογίστε 150 -200γρ για κάθε άτομο) Φύλλα μαρουλιού (προτιμήστε μια ποικιλία σαλάτας ρομάνα ) Φύλλα …
Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμό με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινών λαχανικών…
Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν …
Μπορεί η συνταγή να είναι απλή, αλλά αφορά μια σαλάτα-γρήγορο γεύμα-πιάτο διαίτης που μπορεί να χαρακτηριστεί «γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι» …
Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε …