Μακεδονίτικη πρασοκιμαδόπιτα στριφτή
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Υλικά Για τον κιμά ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα 1 σκελίδα σκόρδο 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 1 πρέζα ζάχαρη …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου) 2 αβγά 5 κ. σούπας …
Όλα τα Επτάνησα έχουν τουλάχιστον μια τοπική συνταγή με μπακαλιάρο. Η αγάπη τους γι΄ αυτό το μοναδικό ψάρι δεν κρύβεται! …
υλικά 2-3 κουταλιές βούτυρο 700γρ κόκκινα κρεμμύδια σε 1εκ.φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 1 φύλλο δάφνης 10 κόκκους μαύρο …
Η κάσα σύμφωνα με την Εύη Βουτσινά είναι μια λεπτή νόστιμη κρέμα που συνηθίζουν στην Μακεδονία και την Θράκη σαν …
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 1 …
Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή …
ΥΛΙΚΑ 1/2ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ 1ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ 100ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΕΒΑΛΑ ΚΡΗΤΗΣ 1ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ … 1ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ …