Fougasse
Το ιδιαίτερο σχήμα του γαλλικού ψωμιού fougasse, προέρχεται από το στάχυ.. Διαλύουμε την μαγιά και την βάζουμε σε ένα μικρό …
Από τότε που ξεκίνησα να κάνω σπιτικά ψωμάκια δεν έχω σταματήσει να ψήνω. Αφού το κάνω εγώ που δεν είμαι …
«Το λιόψωμο μ' ανάθρεψε κι η λαδωτή κουλούρα».Ψ όπως ψωμί, ψωμί εύκολο στην προετοιμασία του, χωρίς πολλές διαδικασίες, χωρίς ζύμωμα, …
Νηστίσιμα, αρωματικά, αφράτα ή πιο στεγνά (ανάλογα με τόσο σφικτή θα φτιάξουμε τη ζύμη), καταναλώνονται και αντί ψωμιού αν το …
Για να σας κόψουν την πείνα ή για να συνοδεύσουν το φαγητό σας !!! Υλικά 500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο …
Κορίτσια μου, σήμερα το μενού έχει μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει παιδικόή και …
Υλικά 500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο 300 γραμ νερό 1 φακελάκι μαγιά 50 γραμ ελαιόλαδο 1/2 κουτ γλυκού αλάτι 1/2 …
Εύκολο στην παρασκευή του και νόστιμο, το ελιόψωμο, μπορεί να συνοδεύσει άριστα μία μπυρίτσα και να ικανοποιήσει τις βραδινές λιγούρες …
Τα συγκεκριμένα ψωμάκια είναι από τα πιο πετυχημένα αρτοπαρασκευάσματα του τελευταίου καιρού, καθώς έγιναν στα γρήγορα . Ελιόψωμα με μαράθο, …
Τι καλύτερο από το φρέσκο ψωμί με ελιές και μάλιστα δυο σε ένα!Μια εύκολη ρουστίκ πρόταση για μαλακά μπαστουνάκια ψωμιού …
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. 3/4 του φλυτζανιού λάδι ελαιόλαδο. 1 …
Εύκολο, γρήγορο και πάνω από όλα νόστιμο! Έχει τραγανή αφράτη υφή, μία εναλλακτική πρόταση από το κλασσικό ελιόψωμο. Υλικά 2/3 …
Υλικά 250 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 4 25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γρ …
Σπιτικό ψωμί, ψωμάκι! Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές και σίγουρα από τα πιο όμορφα πράγματα για να φτιάξει κανείς στο …
Νηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο!Τα συγκεκριμμένα είναι με συνταγή που υιοθέτησα πρόσφατα από καλή φίλη και καλή μαγείρισσα και …
Το μείγμα θα είναι μάλλον σφικτό, δεν έχει την υφή ενός κέικ. Είναι καταπληκτικό κολατσιό για όσους νηστεύουν….
Τόσο νόστιμα, που μια φορά αν τα φτιάξετε, θα τα φτιάχνετε συνέχεια όπως κι εγώ! Αφράτα ελιοψωμάκια, που μπαίνουν εύκολα …