Εύκολα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την …
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την …
Ο κλασικός χαλβάς με σιμιγδάλι, αλλά χωρίς καμία λιπαρή ουσία! Βγαίνει το ίδιο γευστικός, αλλά πολύ πιο ελαφρύς! Λίγα μυστικά …
Ακόμη μια εκδοχή για τα αγαπημένα μας γλυκάκια! Το πόσο χαίρομαι όταν φίλες της σελίδας μου λένε τις δικές τους …
Υπέροχος χαλβάς που μοσχομυρίζει κανέλα!…
Υλικά 1 κούπα αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο 2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό …
Υλικά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα γάλα 1 1/2 κούπα αλεύρι 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (εάν θέλετε και με …
Κερνώ μελένιο χαλβά σπυρωτό και πεντανόστιμο !!!
Μια παλιά συνταγή για τέλεια μελομακάρονα από την φίλη μας την Ξένια. Απλά, δοκιμάστε την!
Υλικά Για τον χαλβά Σιμιγδαλι χονδρο 200 γρ Βούτυρο 150 γρ Για το σιρόπι Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού Ζάχαρη …
Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ενός αγαπημένου σε όλους γλυκό. 1 1/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι …
ΥΛΙΚΑ Για την ζύμη 2 κούπες παρθένο extra ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα …
Η μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Σε ένα ντουλάπι, φύλαγε τις συνταγές που έγραφε πρόχειρα όπου έβρισκε. Μέσα σ’ …
3 αυγά 2 φρυγανιές 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ.του τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη …
Ενα υπεροχο παραδοσιακο σιροπιαστο γλυκο ταψιου με τα υπεροχα αρωματα κανελας και γαρυφαλλου και την πλουσια γευση και γεμιση του …
Ένας αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς τόσο επίκαιρος λόγω νηστείας, όσο και ιδιαίτερος, λόγω της προσθήκης του μελιού.Το μέλι χαρίζει στον χαλβά …
Υλικά 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα λάδι ,η μαργαρίνη 3 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 αστεροειδή γλυκάνισο 1 …
Θα φτιάξουμε το παραδοσιακό ρεβανί. Είναι απλό, εύκολο και γρήγορο. 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 6 αυγά 1 …
Υλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι [έβαλα καλαμποκέλαιο για πιό ελαφρύ] 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 5 …
Υλικά 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φ λιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο …
Ρεβανί θα φτιάξουμε σήμερα και όχι “ραβανί”, το γνωστό λαχταριστό σιροπιαστό με την μοναδική ιδιότητα να είναι συγχρόνως και ένα …