Cheesecake μήλου
Σήμερα θα σας κεράσω ένα υπέροχο φθινοπωρινό πεντανόστιμο και υγιεινό γλυκάκι! Το μήλο που λέτε είναι αγαπημένο μου φρούτο και …
Σήμερα θα σας κεράσω ένα υπέροχο φθινοπωρινό πεντανόστιμο και υγιεινό γλυκάκι! Το μήλο που λέτε είναι αγαπημένο μου φρούτο και …
Υλικά 400 gr. αλεύρι φαρίνα 300 gr. ζάχαρη καστανη 200 gr. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 310 ml. φρέσκο γάλα 4 αυγά …
Τα ψητά κυδώνια είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο γλυκό, που γίνεται και πολύ εύκολα. Στη γεύση θυμίζουν το γλυκό του …
Υλικά 500gr αλεύρι (κοσκινισμένο, μαζί με 1 κ.γ. Baking powder ) 350 gr μαύρη Ζάχαρη 250γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε …
ΥΛΙΚΑ για 25-30 κομματια 4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ 200 γρ.μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι 1 κ.σ μαργαρίνη 3 κ.σ …
Τις προάλλες που λέτε είχα λιγούρα για γλυκό κ δεν είχαμε τίποτα στο σπίτι! Βλέπω κάτι φιρίκια στον πάγκο να …
Το κυδωνόπαστο είναι ένα πολύ νόστιμο, παραδοσιακό γλυκάκι, που επειδή έχει το πλεονέκτημα να διατηρείται εκτός ψυγείου για πολύ καιρό, …
Για τους περισσότερους από μας, τα Χριστούγεννα, εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα , σημαίνουν και δίπλες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πειρασμός, …
Μέρες γεμάτες για όλους υποθέτω, τέτοιες μέρες που είναι. Οπότε πάω κατευθείαν σε συνταγή, για όποιον αναζητάει νηστίσιμα κουλουράκια για …
Τραγανά μέσα, με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Με την παλιά συνταγή, με φρέσκο ελαιόλαδο, που τους δίνει ένα καταπληκτικό, …
Τη συνταγή γι᾿ αυτή τη Φανουρόπιτα, μου την έστειλε η καλή μου φίλη η Πηνελόπη. Μου είπε μάλιστα, ότι χωρίς …
Η γιαγιά μου στα νιάτα της, τα έφτιαχνε μόνο με λάδι. Από τότε που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως τα σπορέλαια, τα έβαλε …
Φτιάξαμε και ξαναφτιάξαμε κεκάκια, ας κάνουμε και κάτι λίγο πιο υγιεινό! Δεν έχει ζάχαρη, έχει μέλι και δεν έχει βούτυρο …
Ο τρύγος καλά κρατεί και μαζί του ήρθε κι η εποχή του μούστου. Και όταν έχουμε μούστο, έχουμε και μουστοκούλουρα. …
Η Φανουρόπιτα, είναι μια νηστίσιμη πίτα, που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου και προσφέρεται στους πιστούς για ευλογία. Κάθε …
Ένα γλυκό που έρχεται από το παρελθόν, φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις. Το λέγανε μελαχρινό, λόγω του χρώματος που είχε και …
Ένα πολύ ωραίο, γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο, με καταπληκτικό άρωμα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, με καστανή ζάχαρη και τεντούρα.Θα ξετρελαθείτε!