ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΣΕΤΑ // PANCETTA TESA FATTA A CASA
Η παντσέτα τέζα (pancetta tesa) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να …
Η παντσέτα τέζα (pancetta tesa) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να …
Ηξερα ότι πριν βάλουμε τις ελιές στην άλμη, έπρεπε πάλι να τις ξεπικρίσουμε. Μου είπαν όμως οι γειτόνισσες στο χωριό, …
Αν είστε του καυτερού και πικάντικου, τότε το παρόν κείμενο σας αφορά! Εξάλλου, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες της καυτερής …
Τα αγγουράκια τουρσί θυμάμαι να τα ετοιμάζει η μαμά μου όταν ήμασταν παιδιά. Τα αγγουράκια τουρσί θέλουν περίπου 5 μέρες …
Η σημερινή συνταγή είναι ένας καγιανάς, μία στραπατσάδα δηλαδή που έχει και ντομάτα μέσα. Στο Ισραήλ, όμως, αλλά και στην …
Το ξινολάχανο, Sauerkraut στα γερμανικά, choucroute στα γαλλικά και crauti στα ιταλικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα είδος λάχανο …
Υλικά συνταγής για τη γέμιση 1 μεγάλο λάχανο 1 κιλό κιμάς (800γρ. μοσχάρι και 200γρ. χοιρινό). 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 …
Ντομάτες τουρσί, μεζές για ουζάκι ελαφρά πικάντικες!!! Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο 2 κούπες νερό 1/2 κούπα …
Φιογκάκια ή Farfalle (πεταλούδες) ή Βow-tie είναι οι εναλλακτικές ονομασίες των συγκεκριμένων ζυμαρικών, με το όμορφο σχήμα παπιγιόν.Φιογκάκια, λοιπόν, συνοδευμένα …
Υλικά συνταγής 1 κιλό γάυρος χοντρό αλάτι ξύδι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ρίγανη 3 σκελίδες σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά
Καλό μεσημεράκι!Οσα τσαλίμια και να μας κάνει ο καιρός, θα στρώσει …που θα πάει! Για αυτό το λόγο και εμείς ετοιμαζόμαστε …
Ένα risotto με γεύσεις και αρώματα από απανταχού της ελληνικής γης και θάλασσας. Και τι γεύσεις!!! Και τι αρώματα!!! Εάν …
Η γλυκοπατάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη, γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών, …
2 ώριμα αβοκάντο 1/2 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλυτζάνι) 1 jalapeño καυτερή πιπεριά (εδώ, καυτερή πιπεριά από τον …
Ζυμαρικό περιχυμένο με σάλτσα κατά ένα μέρος βότκα και κατά ένα άλλο μερος αραμπιάτα με άλλα λόγια μια πικάντικη …
Η πλέον παραδοσιακή συνταγή για μαγείρεμα κυνηγιού.
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαύρο αλάτι θαλασινό χοντρό ξύδι καλής ποιότητας ή λεμόνι σκόρδο 1-2 σκελίδες μαίντανό ή άλλο αρωματικό, μια …
Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα …
Από την Αντωνία Παπακωνσταντίνου ,400 γρ. σπαγγέτι Νο 6 3 σκελ. σκόρδο 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις 10 μαύρες ελιές Καλαμών …
Ξέρετε την παροιμία «όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα»;