Λαχανόπιτα Πελοποννήσου
Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι …
Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι …
Παραλλαγή μίας προηγούμενης κις (“Γιορτινή κις (quiche), με μπρόκολο και τυριά”) που και αυτή αξίζει την προσοχή σας. για τους …
Με το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Το χρησιμοποιούμε ως κύριο υλικό σε πολλές συνταγές. Μια απ’ αυτές είναι …
Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης) 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε …
Μια εξαιρετική χωριάτικη πίτα, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο, σέσκουλα και κρεμμύδια. Γίνεται εύκολα, αφού δεν θέλει πολλά υλικά, είναι πάρα …
Κάτι σαν τάρτα μάραθου… Η ιδέα της προσθήκης λουκάνικου στην πίτα μου είναι η συριανή νότα στη συνταγή μου.
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο «κιχι» alfa 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό χόρτα γλυκά (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια …
Η σημερινή πίτα είναι παραγγελία! Όπως και να ‘χει, πρόκειται για πεντανόστιμη συνταγή, με φύλλο όμως έτοιμο από το supermarket, …
Υλικά συνταγής ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου ½ κιλό λάπαθα (λάπατα) 1 ματσάκι βλίτα …
Μια πίτα από τις αγαπημένες μας! Σας δίνω την συνταγή με πολύ αγάπη… Είναι συνταγή της γιαγιάς μου και στην …
Μία παραδοσιακή χορτόπιτα με κουρκούτι με το τρόπο που τη φτιάχνει η γιαγιά μου στα μέρη μας την όμορφη Αυλώνα …
Υλικά συνταγής ζύμη για χωριάτικα φύλλα ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου ½ κιλό σπανάκι ½ κιλό σέσκουλα 2 πράσα …
Υλικά συνταγής για το φύλλο 500γρ. περίπου αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι …
Αλεύρι, Αλάτι, Ελαιόλαδο – Λάδι, Σέσκουλα, Ρύζι, Μαϊντανός, Μάραθος, Δυόσμος, Κρεμμύδι ξερό, Κρεμμύδι φρέσκο, Πιπέρι
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη βάση: 250 γρ. αλεύρι 130 γρ. μαργαρίνη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γλ. …
Δοκιμασμένη συνταγή με καταγωγή από Θεσσαλία (οι απόψεις διχάζονται αν είναι από Καρδίτσα ή Τρίκαλα).Η πίτα ονομάζεται πλαστός (γιατί γινόταν …
Τα υλικά της απλά και εποχικά : πρώτα απ’ όλα τα φρέσκα χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα ή αγκινάρες), αυγουλάκια, λίγο φρέσκο …
300 γρ. σκληρό αλεύρι 70% Χυμό απο ½ λεμόνι 2 ματσ. μάραθο 2 φρέσκα κρεμμύδια ½ μάτσο σέσκουλα 1 ξερό …
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο κοζανίτικο κιχί ελαιόλαδο για ράντισμα των φύλλων 1 κιλό ανάμικτα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα, μυρώνια) 4 …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …