Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά και βότανα με το καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όλα τα …
Για τον κιμά ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 300 γρ χοιρινός κιμάς 1/4 κούπας …
Στις περισσότερες συνταγές που διαβάζουμε γράφουν για ζωμούς . Σίγουρα είναι πολύ νόστιμο όπου μπεί ο ζωμός , όμως πόσο …
Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας. Λίγα μυστικά ακόμα Ιδανικός ζωμός …
Λίγα μυστικά ακόμα Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε καρότο, λευκό κρασί, ακόμα και γάλα.Αν θέλετε να προσθέσετε καρότο, τρίψτε το …
Κορυφαία μεταξύ ίσων. Η πρώτη από τις πέντε κύριες σάλτσες της γαλλικής κουζίνας στην απλούστατη, αυθεντική εκτέλεση: Κρέμα μπεσαμέλ ή …
Μία εύκολη και απλή σάλτσα με βάση την ντομάτα, χρήσιμη για (σχεδόν) κάθε φαγητό που φτιάχνετε στο σπίτι. Μία “καθημερινή” …
Συνταγή για ιταλική σάλτσα μπολονέζ.
Η αγαπημένη σάλτσα των ζυμαρικών και όχι μόνο… Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
Μια σάλτσα σε ικανή ποσότητα για τις εβδομαδιαίες ανάγκες της οικογένειάς μας, που χρησιμοποιούμε τόσο σαν βάση πίτσας όσο και …
Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια …
Φτιάξτε πανεύκολα σπιτικούς κύβους λαχανικών και κρέατος για να δίνετε υπέροχη γεύση στα φαγητά σας.Κύβοι λαχανικών4 μεγάλα καρότα200 γρ σέλινο2 …
Απίθανη σάλτσα μανιταριών, συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά και ρύζι
Aρέσει στα παιδιά, συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια, πατάτες και μακαρονάδες, σας εφοδιάζει με το πολύτιμο λυκοπένιο. Tώρα είναι η εποχή για …
2 κ.σ. ελαιόλαδο1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κ.σ. πελτέ ντομάτας1 κ.γ. ζάχαρη2 φύλλα δάφνης5-6 φρεσκα φυλλα βασιλικοΑλάτι-πιπέρι
Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας. 1 κιλό κόκαλα βοδινού (μέτρια …
Κύβοι ζωμού λαχανικών, για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ως κρύο ορεκτικό, με τη συνοδεία κάποιου κρέατος ή ως γαρνιτούρα …
Η συνταγή αποτελεί μέρος του χριστουγεννιάτικου μενού 2011 του Jamie Oliver. Υπέροχη σάλτσα που “δένει” με τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα (αλλά …