αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε
Το απόλυτο βετζετέριαν ντιπ των Ατζέκων του 16ου αιώνα είναι ο πιο διακεκριμένος πρέσβης της μεξικάνικης κουζίνας στον κόσμο. Πλούσιο, …
Το απόλυτο βετζετέριαν ντιπ των Ατζέκων του 16ου αιώνα είναι ο πιο διακεκριμένος πρέσβης της μεξικάνικης κουζίνας στον κόσμο. Πλούσιο, …
Είναι μία από τις πιο γνωστές μεξικάνικες σάλτσες. Τη βρίσκει κανείς σε όλα τα μεξικάνικα εστιατόρια ανά τον κόσμο (τουλάχιστον …
Σήμερα σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης έχει σούπερ ντούπερ φαγητό γεμάτο αρώματα, γεύσεις και εντάσεις! Σας το είχα τάξει από …
Υλικά (για δύο άτομα) 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο 2 πιπερίτσες πράσινες στενόμακρες 2 πιπερίτσες καυτερές (από τις μικρούλες, κατά προτίμηση μία …
Γλυκόξινη μαρμελάδα που προέρχεται από την ασιατική κουζίνα και συνοδεύει καταπληκτικά τα τυριά μας, τυροκροκέτες, τα ψημένα κρεατικά μας, χρησιμοποιείται …
1 συσκευασία αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους λίγο ελαιόλαδο Για το ντιπ 3 ώριμα αβοκάντος 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κ.σ. …
Σάλτσα Τομάτας κλασική, νόστιμη και ποικίλων χρήσεων, αρωματισμένη με ρίγανη και βασιλικό. Μια εύκολη σάλτσα, η οποία συνοδεύει άριστα πληθώρα …
Υλικά συνταγής 1 κιλό ντομάτες (ο πολτός τους) ½ κιλό μήλα (λιωμένα ή τριμμένα στον τρίφτη) ½ κιλό σταφίδα σουλτανίνα …
Η Εύη Βουτσινά μάς δείχνει πώς θα φτιάξουμε μια αρωματική μελιτζανόσαλτσα για να την έχουμε το χειμώνα.
Ένα υπέροχο άρτυμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους…σε μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από …
Είναι συνταγή που μου έχει μάθει Μεξικάνος και είναι τέλεια! Δεν είναι η κλασική που το αβοκάντο πολτοποιείται, είναι σε …
Τα παραπάνω μπορούν να υποκατασταθούν από 400γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες με 1/4 κουταλάκι τσίλι τριμμένο ή μαύρο πιπέρι.
Αν θέλουμε πιο χοντροκομμένη σάλσα, αναμιγνύουμε μόνο το μισό κρεμμύδι, τα τσίλι και το κόλιαντρο με τις ντομάτες. Τα υπόλοιπα …
Υλικά 500γρ. ντομάτες 200γρ. κέτσαπ καυτερό 1/2 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 – 1 καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι μέλι …
Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι)…