Μπομπότα με Σπανάκι – Πλαστός Θεσσαλίας – Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο
Υλικά 4 αυγά 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 200 ml ελαιόλαδο η αραβοσιτέλαιο 500 ml γάλα η νερό μισό κ γ …
Υλικά 4 αυγά 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 200 ml ελαιόλαδο η αραβοσιτέλαιο 500 ml γάλα η νερό μισό κ γ …
Μία πολύ νόστιμη πίτα για όσους δεν θέλουν το έτοιμο φύλλο, αλλά δεν έχουν χρόνο για σπιτικό. Ενθουσιάζει τους λάτρεις …
Υλικά – 1 κιλό ψίχα μπαγιάτικου σταρένιου ψωμιού – ½ κιλό άσπρος ταραμάς – 1 ποτήρι κρασιού χυμός λεμονιών – …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Υλικά 3 ποτήρια αλεύρι λίγη μαγιά μπύρας 1/4 ποτηριού αραβοσιτέλαιο λίγος δυόσμος μια χούφτα ελιές καθαρισμένες 1 κρεμμύδι ξερό σουσάμι …
Υλικά 400γρ-500γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο : μια κούπα αραβο 2 ξερά κρεμμύδια μισό κουτάκι μπύρα 2 αυγά 3 σκελίδες σκόρδο 2 …
Υλικά συνταγής 1 1/2 κιλό μοσχάρι λίγο βούτυρο και λίγο αραβοσιτέλαιο 1 κρεμμύδι μικρό 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο 1 μέτριο …
Υλικά συνταγής 1 κιλό χταπόδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλυτζάνι λάδι (1/4 ελαιόλαδο και 1/4 αραβοσιτέλαιο) 3/4 φλυτζανιού κρασί άσπρο ξηρό 2 …
Υλικά συνταγής Για τη ζύμη : 6 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια παρά τέταρτο χυμό πορτοκαλιού 4 κουταλάκια κοφτά …
Τα καλοκαιρινά απογεύματα, στα διαλείμματα από το παιχνίδι, κάναμε “έφοδο” στο τραπέζι της αυλή, όπου η γιαγιά μου, μας είχε …
Τα πιτάκια αυτά, θυμάμαι τη γιαγιά μου να τα φτιάχνει από τότε που ήμουνα μικρό παιδί. Η μόνη διαφορά είναι, …
Υλικά 1 πακέτο κριθαράκι 2 φλυτζάνια τριμμένες ντομάτες 4 φλυτζάνια νερό 320 γρ. κιμά αραβοσιτέλαιο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι …
Υλικά 2 κεφαλάκια 1 κρεμμύδι 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες αραβοσιτέλαιο 1 κουταλιά αλεύρι 3 κουταλιές ξίδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι φρυγανιές …
Είναι ένα πανεύκολο και νοστιμότατο αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό στο Σχολείο ή το Γραφείο. Αλλά και τώρα το καλοκαίρι, …
Όταν ακούμε για ταραμά, το μυαλό μας πάει στην ταραμοσαλάτα. Κι όμως, με τον ταραμά μπορούμε να φτιάξουμε και νοστιμότατους …
Η Ταραμοσαλάτα είναι ένα ντιπ με κρεμώδη και αφράτη υφή, που μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα κρατάνε τα πρωτεία στο …
Η γιαγιά μου, τις ταραμοσαλάτες και τις αλιάδες, τις έφτιαχνε πάντα στο γουδί.Στο γουδί έχει περισσότερη φασαρία, η ταραμοσαλάτα γίνεται …
Καταπληκτικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας. Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές, ζυμαρικά ή τούρκικο πιλάφι. Όσο για νοστιμιά, δε …