Ανοικτή μελιτζανόπιτα με κιμά (video)
Τα παλιά συρτάρια μερικές φορές κρύβουν θησαυρούς (ανάλογα βέβαια με το τι θεωρεί θησαυρό ο καθένας…). Έτσι και η τελευταία …
Τα παλιά συρτάρια μερικές φορές κρύβουν θησαυρούς (ανάλογα βέβαια με το τι θεωρεί θησαυρό ο καθένας…). Έτσι και η τελευταία …
υλικά 6 φύλλα για πίτα 800γρ ξινομυζήθρα 300γρ ανθότυρο 100γρ φέτα πιπέρι 60γρ βούτυρο 60γρ αλεύρι 500ml γάλα ελαφρύ 1 …
Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε θα φτιάξω… Αλλά οι …
Λαζάνια λοιπόν στο φούρνο με κολοκύθα και σουτζούκι και από πάνω ξινομυζήθρα Πάρου στα γρήγορα. Με μια ανασκόπηση στις …
Κάτι σαν τάρτα μάραθου… Η ιδέα της προσθήκης λουκάνικου στην πίτα μου είναι η συριανή νότα στη συνταγή μου.
Υλικά4-5 κολοκυθάκια2-3 μελιτζάνες4 μικρές πράσινες πιπεριές κέρατο 2 πιπεριές Φλωρίνης1/2 κ. σπανάκι1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι1 ματσάκι μαϊντανό400 γ. ξυνομυζήθρα200 γ. μυζήθρα …
1 φύλλο σφολιάτα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ …
Παριανή καλοκαιρινή πίτα ή αλλιώς, η πίτα από το μποστάνι. Με ό,τι υπήρχε στο μποστάνι του κάθε σπιτιού, με αυτό …
Παραδοσιακή συνταγή που συναντούμε κυρίως στο πασχαλινό τραπέζι. Γίνεται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με παραλλαγές. Συνήθως, αξιοποιούν το …
Δοκιμάστηκε δύο φορές τη μια με φύλλο δικό μου και τη δεύτερη με φύλλο κρούστας από καλό εργαστήριο, όπως ακριβώς ήταν …
Τούτη εδώ είναι ελαφριά και καλοκαιρινή και τα λιπαρά της είναι «ελαστικά» , κατά συνείδηση του τρώγοντα… Δεν λέω ότι …
Είναι και χρωματιστό.Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 20-30 λεπτά ,πριν σερβίρουμε, εκτός φούρνου.Σερβίρουμε με τυρί.Αν δεν αγαπάμε τη φέτα ρίχνουμε …
Διάλεξα κάμποσα μεγαλούτσικα κολοκυθάκια και το εσωτερικό τους το χρησιμοποίησα για τη γέμιση της σημερινής κολοκυθόπιτας. Το διαφορετικό σ’ αυτήν …
,500 γρ. ταλιατέλες 6 χοντρές φέτες σαλάμι βραστό σκορδάτο Ifantis ½ κόκκινη πιπεριά ½ κίτρινη πιπεριά ½ κρεμμύδι 200 γρ. …
Μία πρωτοχρονιάτικη γλυκόξινη συνταγή!Ψαρονέφρι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα ροδιού Άτομα:2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:1 ώρα και 20 …
600 γρ. πράσο κ/ψ 500 γρ. πατάτα τριμμένη 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 1 ζελεδάκι λαχανικών 3 σκελίδες σκόρδο 10 γρ. …
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – “ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132” 12/11/2013… ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Η δική μου συνταγή είναι εμπλουτισμένη με μανιτάρια και φυσικά κρητικά τυριά ( η φέτα βέβαια αντικαθιστά τέλεια την ξινομυζήθρα)….
Εύκολες και νόστιμες χυλοπίτες από το χωριό!Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 5 € ΥΛΙΚΑ : 250 …
Την ξινομυζήθρα τη λατρεύω, οπότε έμενε να υλοποιήσω και την τάρτα! Η συνταγή που ακολουθεί είναι της Δώρας! Δώρα σ’ …