Μοσχάρι Κυδωνάτο Σμυρνέϊκο, νεωτερικό
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Σήμερα, των Θεοφανίων, που τελειώνει η εορταστική Χριστουγεννιάτικη περίοδος, αποφάσισα να σας δείξω πώς μαγείρεψα ελάφι για το μεσημεριανό τραπέζι …
Είναι μιά εύκολη συνταγή να αξιοποιήσετε τα κακομούτσουνα κυδώνια σας που δεν βγαίνουν ωραίες φέτες.Εμένα μου είχαν μείνει 3 μικρά …
Αυτή την εποχή ξεκινάνε οι γουρ’νοχαρές ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη αναβιώνουν μέχρι και σήμερα.Στην …
Το κρέας με τα κυδώνια, φαγητό της πολίτικης κουζίνας το οποίο ονομάζεται και «Κυδωνάτο».Τα αρωματικά και νόστιμα κυδώνια της εποχής …
Υλικά 1 κιλό χοιρινό από λαιμό 1 κιλό πράσα χοντροκομμένα 1 ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα 2 κυδωνιά κομμένα …
1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα 1/2 κιλό κυδώνια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα κομμένα σε μισές φέτες 1 λίτρο ζωμό …
Υλικά: 2 κιλά χοιρινό μπούτι 1 φλ.τσαγιού μαυροδάφνη 1 φλ.καφέ λάδι 1 κρεμμύδι 1 κυδώνι 7 ξερά δαμάσκηνα 1 ξυλάκι …