Ταϊλανδέζικη γλυκοκαυτερή σούπα με καρύδα (tom kha kai)
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, …
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, …
Σήμερα, λοιπόν, επισκεπτόμαστε γευστικά την Ινδονησία και φτιάχνουμε ένα κίτρινο κάρυ με αρνί και γάλα καρύδας. Είναι από τα πλέον …
Υλικά: 500 gr. κοτόπουλο φιλέτο σε μέτριους κύβους 2 lemongrass κομμένα σε 2-3 κομμάτια και κοπανισμένα 8 φύλλα λάιμ 1 …
Υλικά για 4 μερίδες 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 250 ml γάλα καρύδας 2 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρυ …
Μια κλασική σούπα από την Ταϊλάνδη, εξωτική και νοστιμότατη, η οποία συνηθίζεται πολύ και στη Μαλαισία και στην Ινδονησία !Ετοιμάζεται …
Η σούπα θα πρέπει να έχει μια ελαφριά ξινή γεύση , αμυδρά αλμυρή και να είναι κρεμώδης, από το γάλα …
Αν και η συνταγή μας δεν είναι ταϋλάνδέζικη, αλλά από τη Μαλαισία και συγκεκριμένα το νησί του Πενάνγκ στο ΒΔ …