Τα ανεβατα της Κρητης
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Αν κλείσουμε τα μάτια μας και σκεφτούμε Πάσχα Ελληνικό, Πάσχα της Ορθοδοξίας η εικόνα που θα σχηματιστεί στο μυαλό μας …
‘Ετσι, λοιπόν, κατέληξα στην σημερινή μου πρόταση για δύο ειδών διαφορετικά τσουρεκάκια… μαφινάκια γεμιστά με μαρμελάδα και τσουρεκοκουλουράκια ή αλλιώς …
Κουλουράκια με …άρωμα Πασχαλινό!
Πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα με την εύκολη και απλή διαδικασία του “sleep bread” της Focaccia.Αυτή η διαδικασία της ζύμωσης έχει …
Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με πορτοκάλι και ρούμι, γεμιστή με σοκολάτα-καραμέλα, σύκα, και καρύδια. Δεν τελειώσαμε!!, και με επικάλυψη… …
Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι) Μαγιά νωπή 80 …
Το γιορταστικό μας ψωμί
Το Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα, είναι ένα παραδοσιακό είδος ψωμιού, το οποίο ετοιμάζεται τη Μ. Πέμπτη, ή το Μ. Σάββατο, για …
Πολύ αρωματικά και αφράτα ρολάκια, ζυμωμένα με πολλά μπαχαρικά, ταχίνι και ελαιόλαδο και γεμισμένα με κανέλα, σταφίδες και ψηφίδες πικρής …