Πάστα Φλώρα! (Βίντεο)
Καιρό είχαμε να τα πούμε! Ελπίζω να πέρασες καλά το καλοκαίρι και να γέμισες μπαταρίες! Ας ξεκινήσουμε γλυκά! Πάμε να …
Καιρό είχαμε να τα πούμε! Ελπίζω να πέρασες καλά το καλοκαίρι και να γέμισες μπαταρίες! Ας ξεκινήσουμε γλυκά! Πάμε να …
Η πάστα φλώρα είναι ένα μοναδικό γλυκό για όλες τις ώρες!! Ελαφριά και υγιεινή πάστα φλώρα με μαρμελάδα της επιλογής …
Την διαφορά την κάνει το πορτοκάλι! Λίγα μυστικά ακόμα Χρησιμοποιώ αραβοσιτέλαιο και όχι βούτυρο και επίσης τη ζυμώνω ελάχιστα! Γίνεται …
Από τις πρώτες συνταγές που αγάπησα στις Συνταγές της παρέας και την φτιάχνω συχνά-πυκνά! Έχουμε και βιντεάκι!
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη), με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!! Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαριγου. Yλικά 4 φλ. …
Η πάστα φλώρα είναι ένας αγαπημένος και επιτυχημένος τρόπος για να “διώξετε” μαρμελάδες που έχουν περισσέψει, πριν φτιάξετε καινούρια σοδειά.Η …
Γλυκά, τραγανά και ολοστρόγγυλα μπισκοτάκια με ζεστή σάλτσα μαρμελάδας που τα κάνεις μια μπουκιά και χοροπηδάνε μες στη κοιλιά σου, …
Υπάρχουν πολλές συνταγές για την τέλεια πάστα φλώρα…Μοιράζομαι μαζί σας τη δική μου συνταγή, παρμένη από μία πολύ αγαπημένη φίλη …
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 600 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γραμ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά χτυπημένα 6 κρόκους …
Αφράτα και μυρωδάτα, λιώνουν απολαυστικά στο στόμα! 350 γρ. φυτίνη 150 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. ζάχαρη …
Τα μήλα τώρα είναι στην εποχή τους, όλο χρώμα και αρώματα! Καιρός, λοιπόν, για μηλόπιτες, με όποια συνταγή και αν …
Υλικά συνταγής Για τη μαρμελάδα κυδώνι 600 γρ. καθαρισμένα και τριμμένα κυδώνια (2 μεγάλα κυδώνια) 1 ποτήρι νερό 1 μήλο …
δόσεις διά 7-8 άτομα :80 δράμια άλευρον (250 γραμμ =2 κούπες) 45 δράμια βούτηρο φρέσκο (150 γραμμ) 20 δράμια ζάχαρι …
Μπισκότα με καρύδι, άρωμα κανέλας και γέμιση μαρμελάδας για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!
Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ…ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΡΤΙΕΡΑ 30 ΕΚ.ΒΑΖΟΥΜΕ …
Την διαφορά την κάνει το πορτοκάλι!
Υπεροχο νηστισιμο γλυκισμα τα σκαλτσουνια γεμιστα με μαρμελαδα, καρυδι, σταφιδες, κανελα και γαρυφαλο ιδανικα για την περιοδο νηστειας και οχι …
Μια τούρτα αλλιώτικα φτιαγμένη από τη γιαγιά Φρίντα. Είναι μια πολύ παλιά συνταγή για τζηζ κέικ.
Οπως εχω πει και άλλες φορές, μου αρέσει να ψάχνω συνταγές απο ξένες κουζίνες και να τις εκτελώ {“κυριολεκτικά” και …