Τα ανεβατα της Κρητης
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Η ξανθιά κρητική σταφίδα αξίζει πέρα για πέρα το ΠΓΕ και την αναβάθμισή της! Τα σημερινά σταφιδόψωμα είναι της …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χλιαρό γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/3 κούπα …
Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια! Για την ζύμη 2 κιλά αλεύρι 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + …
Υλικά: 1½ κιλό αλεύρι φρυγανιάς 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης 1 λίτρο και 800 ml γάλα 1κιλό ζάχαρη …
2 κούπες χλιαρό γάλα 1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα) 1 και1/2 φλυτζανάκι …
Υλικά 1 κούπα γάλα χλιαρό ½ κούπα κανελόζουμο χλιαρό 2/3 της κούπας ζάχαρη 2 αυγά και 1 ακόμα για να …
Δεν υπάρχει φούρνος εδώ στην Κρήτη που να μην βγάζει κάθε πρωί αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα μοσχομυριστά καλιτσούνια σε ατομικό …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 800ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1ΑΥΓΟ 3ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ … 1/2ΦΛΙΤΖ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ 1ΣΦΗΝΑΚΙ …
Είναι παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Κρήτης. Μονό που εκεί χρησιμοποιούν ένα δικό τους τυρί που λέγεται “μαλακά”.
500 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας λάδι 1 αυγό 1 κουτ. σούπας ζάχαρη αρκετό νερό για να γίνει μια μαλακιά …