Τα ανεβατα της Κρητης
www.irinishomestylecooking.gr
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Υλικά για την ζύμη. 1500 γρ.αλεύρι σκληρό η για τσουρέκια 1 κύβος νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξηρή μαγιά 1και1,5 …
Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια! Για την ζύμη 2 κιλά αλεύρι 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + …
Επειδή τα ανεβατά καλιτσούνια είναι δύσκολο να έχουν ωραίο σχήμα (ανοίγει η ζύμη όταν ανεβούν και χαλάει η εμφάνισή τους) …
2 κούπες χλιαρό γάλα 1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα) 1 και1/2 φλυτζανάκι …
Δεν υπάρχει φούρνος εδώ στην Κρήτη που να μην βγάζει κάθε πρωί αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα μοσχομυριστά καλιτσούνια σε ατομικό …