Μαραθόπιτες
Αν μια περιοχή της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα τα χόρτα της ελληνικής παράδοσης, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Με αυτές τις …
Αν μια περιοχή της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα τα χόρτα της ελληνικής παράδοσης, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Με αυτές τις …
Κάθε φορά που σκέφτομαι να κάνω μια πίτα, μόλις την δοκιμάσω και μείνω ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα δεν γίνεται να …
Όταν λέμε λαχανόπιτα, εννοούμε πίτα, με σπιτικό φύλλο, (αφράτο σαν κι αυτό), διάφορα λάχανα και φέτα. Φτιάξτε την με όσα …
Το φύλλο έγινε αρκετά λεπτό και, όταν ψήθηκε, τραγανό, νόστιμο και “ κράτησε” πολύ καλά τη γέμιση της πίτας! Δοκιμάστε …
Υλικά για τα φύλλα 300 γρ αλεύρι σκληρό 300 γρ αλεύρι μαλακό, γ.ο.χ ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 2 κ.σ ξύδι 1½ …
οι Μαραθόπιτες του αδερφού μου 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο 1/4 ποτήρι ρακή 1 ποτήρι …
600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γραμ. αλεύρι καλαμποκιού, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, 1 μεγάλο αυγό, 80 γραμ. …
Κάθε φορά που η γιαγιά μου έφτιαχνε χορτόπιτα, κράταγε λίγη, (ή και περισσότερη από λίγη) γέμιση και έφτιαχνε αυτούς τους …
Η στριφτόπιτα, όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια παραλλαγή της κλασικής χορτόπιτας, που την φτιάχνουνε περισσότερο στην ορεινή …
Και ήρθε η ευλογημένη ώρα που τα αγαπημένα μου αρωματικά χόρτα, πιάσανε «λιμάνι» στην κουζίνα μου. Και όταν τέτοια χόρτα …