Μπακλαβάς με αμύγδαλα και φυστίκια Αιγίνης
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Σίγουρα θα πείτε «Έλεος, ακόμη μια συνταγή για μπακλαβά!» , όμως αυτός διαφέρει στο ότι είναι πολύ μυρωδάτος και αξίζει …
Υλικά – 1 πακέτο φύλλο κρούστας – 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο – 600 γρ. μερέντα – 200 γρ. ξηρούς …
Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιούν συνολικά 40 φύλλα, η γέμιση μπαίνει στο 20ο φύλλο, ενώ βουτυρώνονται ανα 4. Το …
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, τώρα και μπακλαβάς με γέμιση σοκολάτας κουβερτούρα, και γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας. Υπέροχος!! φανταστικός!!
Μπακλαβάς με γέμιση καρυδιού, φιστίκι Αιγίνης, και… τριμμένα μπισκότα oreo!! Τέτοια γεύση σε μπακλαβά, δεν θα την βρείτε πουθενά!! Ακόμα …
Ο μπακλαβάς είναι νόστιμο σιροπιαστό γλυκό της Μέσης Ανατολής αλλά και της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Εορταστικός τις περισσότερες φορές, αφού …
Ο μπακλαβάς φτιάχνεται σε όλη τη χώρα: στη Στερεά Ελλάδα με αμύγδαλο, στο Πήλιο με καρύδι και στη Βόρειο Ελλάδα …
Ένα από τα πολλά πρόσωπα της πανακότας έχει γεύση Ανατολής. Υλικά Για τα φύλλα 200 γρ. φύλλο κρούστας 100 γρ. …
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά …
Και αν ο μπακλαβάς, δεν είναι «γωνία»… δεν λέει! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπακλαβά, όλα τα κομμάτια «παίζουν» εξίσου καλά. …
Υλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 200 γρ. κάστανα βρασμένα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα βούτυρο λιωμένο λίγο κανέλα λίγο γαρύφαλλο …
Εύκολος, νόστιμος, νηστίσιμος, γεμάτος σιρόπι… Τί άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς? Ίσως ένα δεύτερο κομμάτι…