Το αυθεντικό pesto alla Genovese (πέστο βασιλικού) προέρχεται απ’ τη περιοχή Liguria στη Βόρεια Ιταλία που έχει πρωτεύουσα τη Genoa….
Συνταγές με ξηροί καρποί με πεκορίνο
-
-
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
-
Υλικά συνταγής 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, πολύσπορα 200 γρ. χαλούμι 2 ντομάτες Για το πέστο μαϊντανού-δυόσμου 70 γρ. φρέσκα φύλλα …
-
Το πέστο είναι μία πολύ αρωματική συνατγή από την Ιταλία και αυτό με την κόκκινη πιπεριά ξεχωρίζει.
-
Τα μακαρόνια είχαν χαρακτήρα και ένταση στην γεύση ενώ το έτοιμο πέστο τα ισοπεδώνει. Δοκιμάστε το και πείτε μου. Πιστεύω …
-
Με κατακόκκινο πέστο παντζαριού ξεκινά μια “τριλογία” με τιμώμενο το παντζάρι, αυτόν τον ολόγλυκο και πεντανόστιμο βολβό. Το μόνο που …
-
Το βαθυπράσινο φουντωτό λαχανικό ασπάζεται τους υδατάνθρακες, λιώνει μαζί τους και δημιουργεί τον πιο νόστιμο συνδυασμό ωραίας, ελαφριάς γεύσης και …
-
Η Pesto alla Genovese είναι μια γνήσια ιταλική σάλτσα που εξαιτίας του καταπληκτικού της αρώματος και της υπέροχης γεύσης της …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Υλικά: 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 1 μεγάλη σκ. σκόρδο (ή 2 μικρές) ¼ φλ.τσ. αποφλοιωμένα φυστικια Αιγινης ½ …
-
Μια Gourmet επιλογή που θα την φτιάξετε όμως πολύ εύκολα! Για ένα ρομαντικό δείπνο ή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους …
-
Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας πειραγμένο ως προς τα τυριά για να δοθεί ελληνικός τόνος στη δομή του, αλλά …
-
Το ραγού ή σάλτσα με κρέας αποδίδει βάθος και πληρότητα γεύσης καθώς μισομεθυσμένο σιγομαγειρεύεται με τη ντομάτα και τα λαχανικά …
-
5 αβγά 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora 300 γρ. γιαούρτι 50 γρ. πεκορίνο 1 κ.σ. θυμάρι 100 γρ. …
-
Ωραίος μεζές για μάζωξη στο σπίτι. Εύκολο και πρωτότυπο! Κλέβει τις εντυπώσεις..
-
Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο …
-
Υλικά:baby ρόκα1/2 μαραθόριζα (φινόκιο),ψιλοκομμένη1 μικρό τσαμπί σουλτανίνα1 χούφτα καρύδια50 γρ. γραβιέρα ή πεκορίνο, σε κομματάκια2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. μπαλσάμικο1 κ.γ. …
-
Το πιάτο αυτό τρώγονταν τα καλοκαίρι, που τα αμύγδαλα είναι μικρά και τρυφερά.
-
Είναι ένα γευστικό πρώτο πιάτο (ηθελημένα το αναφέρω εσφαλμένα σαν “σαλάτα”, έτσι είναι πολύ πιο κοντά στην ιδέα που έχουμε …
-
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
-
Μεσόγειος, η θάλασσα με τα νοστιμότερα ψάρια! Τα ψάρια που (αν κι εγώ κάποιες φορές δεν τα προτιμώ), οφείλω να …