ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ GENOVESE ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Το βαθυπράσινο φουντωτό λαχανικό ασπάζεται τους υδατάνθρακες, λιώνει μαζί τους και δημιουργεί τον πιο νόστιμο συνδυασμό ωραίας, ελαφριάς γεύσης και …
Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι 250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον σε κομματάκια 100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα …
Ένα πιάτο ζυμαρικών, με υλικά τόσο απλά που περισσότερο δεν γίνεται, αλλά που κάθε μπουκιά τους δημιουργεί μία έκρηξη γεύσεων …
Ανακαλύψαμε μια καταπληκτική καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου (Φωτιάδη) και αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε με τι άλλο… ζυμαρικά! Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε …
Καλημέρα σας! Καλό μήνα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά! Τί λέτε… φτιάχνουμε σήμερα μια απλή, η δεύτερη πιο απλή …
500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι 150 γρ. πανσέτα ή μπέικον 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο …
Λόγω λοιπόν ψιλοτεμπελιάς σήμερα έχουμε ένα εύκολο, τέλειο, λεμονένιο και πεντανόστιμο σπαγγέτι που γίνεται γρήγορα και χτυπιέται ακόμα πιο γρήγορα!Αν …
Τα ιταλικά νιόκι πατάτας τα είχαμε πρωτοφτιάξει πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά και μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις …
Η τρίτη και τελευταία μακαρονάδα της εβδομάδας δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη διάσημη ιταλική καρμπονάρα! Βασικά, θα …
… αυθεντική ιταλική συνταγή κατευθείαν από τα “κιτάπια” της Accademia Italiana della Cucina! Πένες αραμπιάτα, λοιπόν! Μια πασίγνωστη μακαρονάδα, καυτερή …
Υλικά συνταγής υλικά για τα ζυμαρικά 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι (μία χούφτα) υλικά …
Χειροποίητα Νιόκι από ρικότα! Έτοιμα σε 15′ λεπτά… Πεντανόστιμα!
Η πραγματικη καρμποναρα εξ Ιταλιας δεν περιεχει κρεμα γαλακτος οπως συνηθιζεται να φτιαχνεται στην Ελλαδα. Πως φτιαχνεται? Ακολουθηστε βημα βημα …
500 γρ. σπαγγέτι 2 λουκάνικα χωρίς το περίβλημα περασμένα από τη μηχανή του κιμά 30 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κρεμμύδι …
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
Προχθές, λοιπόν, ήταν η μέρα να φάει κοτόπουλο γιατί τα άλλα τα είχε εξαντλήσει, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα (κάτι …
Υλικά 500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 4 μεγάλα αβγά 500 γρ. ζαμπόν μπούτι φουαντρέ τεμαχισμένο …
Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, …
Η σάλτσα «Καρμπονάρα» είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή. Πρώτη φορά παρασκευάστηκε τις τελευταίες ημέρες του Παγκόσμιου Πολέμου, όταν οι Αμερικανοί …