Σπαγγέτι καρμπονάρα γνήσια ιταλική συνταγή
Το σπαγγέτι καρμπονάρα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο μαγειρεύουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. …
Το σπαγγέτι καρμπονάρα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο μαγειρεύουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. …
…Η έμπειρη μαγείρισσα, είχε την έμπνευση να συνδυάσει τα τηγανητά κολοκυθάκια με το τοπικό τυρί προβολόνε del Monaco, καί να …
Η Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές μας Ιταλικές μακαρονάδες κατ’ αρχάς λόγω πιασάρικου ονόματος. Για μένα η …
Υλικά για 4 άτομα: 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα 500 γρ. σπαγγέτι 50 γρ.πεκορίνο 5 γρ. ξύσμα λεμονιού 1 κρεμμύδι ξερό άσπρο …
Η καρμπονάρα (pasta alla carbonara), είναι ένα πιάτο-μύθος της Ιταλικής κουζίνας, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, μπλεγμένες ιστορίες και άγνωστες πτυχές παρά …
Σπαγκέττι αλ’ αματριτσάνα ή αλά ματριτσάνα, πρόκειται για μία παραδοσιακή, χωριάτικη συνταγή, που περιέχει φυσικά, τα τοπικά υλικά της περιοχής …
Το βαθυπράσινο φουντωτό λαχανικό ασπάζεται τους υδατάνθρακες, λιώνει μαζί τους και δημιουργεί τον πιο νόστιμο συνδυασμό ωραίας, ελαφριάς γεύσης και …
Υπήρχε στο μυαλό αυτή η συνταγή για σπαγγέτι και λαχανάκια Βρυξελλών, στο δρόμο προστέθηκε και η ιδέα αυτής της σάλτσας. …
Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι 250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον σε κομματάκια 100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα …
Η νοστιμιά σ’ όλο της το μεγαλείο, αρκεί τα ζυμαρικά να είναι καλής ποιότητας κι αν είναι και “χερίσια” …ακόμα …
500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι 150 γρ. πανσέτα ή μπέικον 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο …
Λόγω λοιπόν ψιλοτεμπελιάς σήμερα έχουμε ένα εύκολο, τέλειο, λεμονένιο και πεντανόστιμο σπαγγέτι που γίνεται γρήγορα και χτυπιέται ακόμα πιο γρήγορα!Αν …
Το πιάτο αυτό τρώγονταν τα καλοκαίρι, που τα αμύγδαλα είναι μικρά και τρυφερά.
500 γρ. σπαγγέτι 2 λουκάνικα χωρίς το περίβλημα περασμένα από τη μηχανή του κιμά 30 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κρεμμύδι …
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
Υλικά 500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 4 μεγάλα αβγά 500 γρ. ζαμπόν μπούτι φουαντρέ τεμαχισμένο …
Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, …
Η σάλτσα «Καρμπονάρα» είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή. Πρώτη φορά παρασκευάστηκε τις τελευταίες ημέρες του Παγκόσμιου Πολέμου, όταν οι Αμερικανοί …
Μια γευστίκη μακαρονάδα για αυτούς που λατρεύουν τα μανιτάρια! Υλικά 90 ml παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 500 γρ. μανιτάρια …
Η ιταλικη κουζινα εχει καταφερει να κατακτησει τον κοσμο .. Την αυθεντικη ιταλικη κουζινα δυσκολα τη μαθαινεις εκτος ιταλιας κυριως …