Δούλκιο ή Βυζαντινό !!!
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Αν σας αρέσει ο μπαμπάς, θα αγαπήσετε τούτη τη συνταγή, το γλυκάκι είναι ανάλαφρο και σιροπιασμένο μέχρι μέσα χωρίς να είναι λιγωτικό!
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 220 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 30 γρ. βούτυρο αγελάδος …
Υλικά : 4 αυγά 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα σπορέλαιο 1 κεσεδάκι στραγγιστό …
ΥλικάΓια την κρέμα 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του …
Υλικά 1 πακέτο κανταΐφι 1 κούπα τσαγιού καλό βούτυρο λιωμένο Κρέμα 1 λίτρο γάλα 1/2 κούπα τσαγιού χυμό φυσικού πορτοκαλιού …
ΥΛΙΚΑ : 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπεικιν …
7 γρ ξηρή μαγιά 60 ml γάλα χλιαρό 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 250 γρ αλεύρι μαλακό και λίγο για τη …
Η σημερινή γλυκιά σιροπιαστή πίτα, η πατσαβούρα, έρχεται από την Βόρεια Ελλάδα φτιάχνεται πανεύκολα, μυρίζει υπέροχα και θα την λατρέψετε!
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Υλικά 7 φύλλα κρούστας για γλυκά 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …
Υλικά 6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άρωμα βανίλιας ή φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι τσαγιού …
Υλικά για 1 ταψί (14-16 μερίδες) 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 ½ λίτρο γάλα 8 αυγά ξύσμα ενός λεμονιού ξύσμα …
Αυτή η συνταγή είναι της μαμάς μου, και ο χρόνος μαζί με τα τραπέζια με φίλους οικογενειακούς, έχουν δείξει ότι …
Μια ιδέα που είχε διαβαστεί εδώ και ένα χρόνο σε ένα από τα περιοδικά που μου στέλνουν τα παιδιά μου …
Ένα διαφορέτικο ραβανί με καταπληκτική κρέμα! Υλικά 3 αυγά 12 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο 12 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα 34 …
Η συνταγή γι᾿ αυτό το «κολασμένο» γαλακτομπούρεκο, είναι της αγαπημένης μου θείας, της Ελένης. Είναι η συνταγή που έφτιαχνε στο …