Πένες στο φούρνο με σπανάκι και τυριά
Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά στο φούρνο!
Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά στο φούρνο!
Κάποτε κρατούσα ημερολόγιο όπου έγραφα τις πιο βαθιές μου σκέψεις, τα μυστικά μου, όλα όσα δεν τολμούσα να εκμυστηρευτώ ή …
Το πλέον διάσημο πιάτο ζυμαρικών της Σικελίας και εξαγώγιμο στον κόσμο, η pasta alla Norma, γεννήθηκε στην Κατάνια και αφιερώθηκε-βαφτίστηκε-συνδέθηκε …
Τα τορτελίνια ή πιο σωστά τορτέλλι (tortelli, ένα είδος ραβιόλια) του Αη-Γιάννη (tortelli di San Giovanni, στην τοπική διάλεκτο tordèj …
Κανελόνια, πιάτο κατ’ εξοχήν κυριακάτικο, στα χρόνια της νιότης μου), σολομός, υλικό κατ’ εξοχήν γιορτινό, στα χρόνια της οικονομικής ανεξαρτησίας …
Υλικά συνταγής υλικά για τα ζυμαρικά 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι (μία χούφτα) υλικά …
Χειροποίητα Νιόκι από ρικότα! Έτοιμα σε 15′ λεπτά… Πεντανόστιμα!
Φαγάκι διαφορετικό σας έχω σήμερα, θρεπτικό και νόστιμο απο αυτά που λύνουν τα χέρια για δυο μέρες 😉 Το θαυματουργό …
Θεσπέσια κανελόνια με γέμιση σπανάκι και ρικότα μεσα σε μια πλούσια αλλά όχι λιγωτική μπεσαμέλ.
Τα κανελόνια με το σπανάκι και την ρικότα είναι φαγητό σκέτηγλύκα (κυριολεκτικά) λόγω του ίδιου του σπανακιού και της ρικότας, …
Υλικά 3/4 φλιτζ. καρύδια ξεφλουδισμένα και κομματιασμένα 1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα (3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά) 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη …
Υλικά 400 γρ ζυμαρικά 100 γρ φουντούκια 100 γρ ελαιόλαδο 2 φέτες του τοστ μουλιασμένες σε φρέσκο γάλα 2 κ. …
Υλικά 500 γρ. πένες ριγωτές 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή κατά τη γεύση 125 γρ. μπέικον κομμένο σε στενές λωρίδες …
Υλικά 400 γρ. πένες αλάτι 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια 4 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι βασιλικό 50 ml. ελαιόλαδο 350 γρ. …
60 ml ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 900 γρ. ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 μεγάλη …
Ένας συνδυασμός που θα σας αρέσει πάρα πολύ!Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό σπανάκι φρέσκο/κατεψυγμένο 1 κουτί κανελόνια 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο …
Λέμε ότι η συνταγή είναι «για 6 άτομα», όμως όρκο δεν παίρνουμε… Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σας ζητήσουν διπλή μερίδα!