Πένες στο φούρνο με σπανάκι και τυριά
Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά στο φούρνο!
Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά στο φούρνο!
Γλυκοί πειρασμοί με γευστικά κέικ και παντεσπάνια, αφράτες κρέμες και δροσερά φρούτα εποχής είναι έτοιμα να σας ταξιδέψουν στις γεύσεις …
Τραγανά από έξω, αλλά μαλακά και αφράτα από μέσα, είναι βέβαια μπισκότα, αλλά έχουν την υφή μπριός! Τέλεια γιά όλες …
250ml χλιαρό νερό 1 κουταλάκι ξηρή μαγιά 380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι …
Η γνωστή μας πίτα Ήλιος πολύ εμφανίσιμη και νόστιμη!
Μία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη, πρόταση για ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Ένα ορεκτικό που συνδυάζει τη νοστιμιά αυτών των υπέροχων και κατ’ …
Υλικά για τη ζύμη – 500 γρ. αλεύρι – 1 φακελάκι μαγιά – 350 ml χλιαρό νερό – 4 κ.σ. …
ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη 1 φλιτζάνι έμενταλ (emental), τριμμένο 1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (gorgonzola), τριμμένο …
Οι γεύσεις των φρεσκότατων και λίγο πικρών άγριων σπαραγγιών σμίγουν με τη γλυκιά και κρεμώδη γεύση της ρικότας και του …
Κάποτε κρατούσα ημερολόγιο όπου έγραφα τις πιο βαθιές μου σκέψεις, τα μυστικά μου, όλα όσα δεν τολμούσα να εκμυστηρευτώ ή …
Το μιλιάτσο (migliaccio) είναι ένα γλυκό που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Valle Caudina (περιοχή της επαρχίας Campania, δηλαδή της Νάπολι) …
Η νόστιμη αυτή πίτα μου προέκυψε μια μέρα, που είχα ξεμείνει με περίσσευμα τυριού ρικότα από άλλη συνταγή και φύλλο …
Κάπως διαφορετικά ”γιουβαρλάκια”, με σπανάκι, και τυρί ricotta, νοστιμισμένα με μία γερή δόση parmigiano. Για μικρούς και μεγάλους (με την …
Photo: http://www.taste.com.au Οι κρέπες είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας (ή για να ακριβολογούμε ΤΟ αγαπημένο) ιδιαίτερα όταν ετοιμάζονται στον …
Υλικά 20-30 ελιές ολόκληρες χωρίς κουκούτσι 4 κ.σ. ρικότα Προαιρετικά ¼ σκελίδα σκόρο Λίγο αλάτι Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Το πλέον διάσημο πιάτο ζυμαρικών της Σικελίας και εξαγώγιμο στον κόσμο, η pasta alla Norma, γεννήθηκε στην Κατάνια και αφιερώθηκε-βαφτίστηκε-συνδέθηκε …
Οταν έφτασαν στα χέρια μου οι μώβ πατάτες, σκέφτηκα να τις αξιοποιήσω ανάλογα και να φτιάξω κάτι που να αναδείξει …
Τα τορτελίνια ή πιο σωστά τορτέλλι (tortelli, ένα είδος ραβιόλια) του Αη-Γιάννη (tortelli di San Giovanni, στην τοπική διάλεκτο tordèj …
Οι κολοκυθοανθοί είναι μια ξεχωριστή λιχουδιά και γίνονται πολύ νόστιμοι είτε τηγανητοί είτε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο. Προχθές βρήκα …