Η κλασική μαγειρίτσα της μαμάς μου
Η «εκ των ων ουκ άνευ» σούπα της Ανάστασης! Η μαγειρίτσα δεν είναι παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης, με την έννοια …
Η «εκ των ων ουκ άνευ» σούπα της Ανάστασης! Η μαγειρίτσα δεν είναι παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης, με την έννοια …
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, ένα νοστιμο ελληνικό παραδοσιακο φαγητό. 1/2 κ κιμά μοσχαρίσιο 1 μεγάλο κρεμμύδι 3/4 φλυτζ. του ελ καφε …
Ένα φαγητό να γλείφετε και την κατσαρόλα. Το τρυφερό και μαλακό μοσχαράκι, η μελωμένη σάλτσα, και τα αρώματα που ξεχύνονται …
1 μικρή αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 1 ματσ. μαϊντανό 1 ματσ. άνηθο ½ ματσ. δυόσμο 3 …
Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω κεφτεδάκια, αλλά λόγω του τσουχτερού κρύου των ημερών, μια ζεστή σουπίτσα σιγουρα “τραβούσε” περισσότερο. …
Η δική μας συνταγή που σας προτείνουμε σε αντίθεση με άλλες, είναι η γνήσια παραδοσιακή συνταγή από το Κερμένι της …
Τα γιουβαρλάκια μπορούμε να τα φάμε είτε σαν σούπα είτε με σάλτσα αυγολέμονο, πάνω κάτω έχουν την ίδια διαδικασία με …
Υλικά Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 30′ Χρόνος ψησίματος: 30′ 1/2 κιλό κιμά 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα …
Υλικά 500 γραμ.κιμά 1 αυγό 7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι 5 κουταλιές σούπας Καρολίνα 1 μεγάλο …
Υλικά συνταγής Για τα τας κεμπάμπ 1 κιλό μοσχάρι ελιά, χτένι σπάλας 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. …
Υλικά : 1/2 κατσικάκι (περίπου 4 κιλά) από τη μέση προς το λαιμό 1 συκωταριά 350γρ. ρύζι Καρολίνα 300γρ. βιτάμ …
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά πρώτη φορά στην ζωή μου αντίκρυσα πριν τρία χρόνια. Τα είχε μαγειρέψει η μαμά μου, που τα είχε …
Ένα φαγητό που το κάνουμε κατ εξοχήν το Πάσχα. Φτιάξτε το θα σας ενθουσιάσει, αρκεί μόνο να τρώτε το αρνάκι.
Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό …
Θα σας δώσω τη συνταγή που κάνω για 10-12 άτομα Μισή συκωταριά βρασμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια Εντεράκια Κοιλιά …
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα 3 ματσάκια κρεμμυδάκιΜετά απο λίγα λεπτά όταν θα έχει πιει τα ζουμάκια του κατεβάζουμε απο τη …
Ο απόλυτος θρακιώτικος μεζές για το πασχαλιάτικο τραπέζι!, Γνήσιο θρακιώτικο φαγητό είναι ο τζιγεροσαρμάς ή σαρμάς και είναι ένα πιάτο …
Τα υλικα της μαγειριτσας τυλιγμενα σε πακετο με τραγανα φυλλα κρουστας!!!Εξαιρετικο ορεκτικο μεζεδακι για το τραπεζι της Αναστασης και του …
Υλικά συνταγής για το οσομπούκο 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από μπούτι- οσομπούκο) 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 80γρ. βούτυρο 1 ποτήρι λευκό …