Παέγια
Παέγια,μία Ισπανική συνταγή που όμως ταιριάζει πολύ με τα γούστα μας. Συνοδεύεται με ούζο.
Υλικά : 1,5 κούπα ρύζι για ριζότο 4 κούπες ζωμό κοτόπουλο 1/2 κ.γ. σαφράν 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες …
Πιλάφι με καβουρόψιχα, ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο. Το πιλάφι είναι αρωματισμένο με σαφράν και σερβίρεται με σάλτσα από φρέσκια …
Υλικά συνταγής 400γρ. ρύζι μακρύκκοκο 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου 800γρ. κοτόπουλο μπούτι (χωρίς κόκκαλο) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο …
Υλικά (2 μερίδες): 250 γρ. ρύζι για ριζότο 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι ξερό 150 ml λευκό κρασί 1/2 …
Ο όρος biryani στην ινδική κουζίνα περιγράφει ένα πιάτο που περιλαμβάνει ρύζι το οποίο έχει μαγειρευτεί μόνο του με μπαχαρικά …
Θα φτιάξετε τoν ζωμό σιγοβράζοντας 2-3 κιλά διάφορα θαλασσινά και καβούκια από αστακό, γαρίδες κλπ. για 40 λεπτά μαζί με …
Υλικά συνταγής 400γρ. ρύζι (αρμπόριο/νυχάκι/καρολίνα/καρναρόλι (σε ντελικατέσεν)/βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν)) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250ml κρασί λευκό 1,3 λίτρα …
Υλικά 2 μπούτια κοτόπουλο 60 ml. ελαιόλαδο 250 γρ. ρύζι 250 γρ. φρέσκες γαρίδες 250 γρ. κυδώνια 1 μεγάλο καλαμάρι …
Η παέγια θαλασσινών είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πιο νόστιμα ισπανικά πιάτα. Αυτή η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές. Η …