Τουλούμπες
Ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, αγαπημένο πολλών.
Ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, αγαπημένο πολλών.
Για τη ζύμη υλικά 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 120 γρ. αλεύρι 110 γρ. βούτυρο 230 ml νερό 4 αυγά μεσαία …
Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκειά πατισερί !!!
Υλικά Για την ζύμη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ Ελαιόλαδο 130 ml Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού Νερό χλιαρό 150 ml …
Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 1/4 κούπας νερό 1 κουταλιά ζάχαρη …
Κρύο επικρατεί σήμερα σε όλη τη χώρα και μιας και δεν μπορούμε να βγούμε έξω λόγω της κακοκαιρίας λέμε να …
2 φύλλα σφολιάτας KANAKI 2 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλλα Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λάιμ 800 ml γάλα …
Υλικά 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 1/4 φλιτζ. νερό 1 κουταλιά …
Παλιο παραδοσιακο και αγαπημενο γλυκο τα τουλουμπακια με το σιροπι να ρεει και να πλημμυριζει τον ουρανισκο την ωρα που …
Τα λυχναράκια μας φέτος, τα φτιάξαμε με ελαιόλαδο και φρέσκια μυζήθρα, και βγήκαν σούπερ τραγανά και υπέροχα. Σήμα κατατεθέν για …
Υλικά Γάλα 1 λίτρο Βούτυρο 250 γρ Αυγά 5 Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι νερού Βανίλιες …
Η κρέμα μπουγάτσας, η «καλή», χρειάζεται μόνο σωστές αναλογίες και υπομονή στο βράσιμο, όσο πιο χαμηλή η Θερμοκρασία τόσο πιο …
Υλικά Σπορέλαιο για τηγάνισμα 2 φλυτζάνια του τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού Σιμιγδάλι ψιλό 1 …
Η ινδική εκδοχή των λουκουμάδων. Διαδικασία Σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και …
Υλικά 2 ποτήρια νερού νερό 50 γραμ.βούτυρο 3 αυγά 2+1/2 ποτήρια αλεύρι 1 κουταλιά σούπας νισεστέ 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι …