Βαρβάρα (παραδοσιακό γλυκό, έθιμο της Αγίας Βαρβάρας)
Το έθιμο της Βορείου Ελλάδας., Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 €
Το έθιμο της Βορείου Ελλάδας., Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 €
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
Τα Βάρβαρα, είναι ένας χυλός που ετοίμαζαν οι πιστοί την παραμονή της εορτής της Αγ. Βαρβάρας και τον μοίραζαν ανήμερα …
Σήμερα είναι Ψυχοσάββατο κ φτιάχνουμε ένα γλυκό πολύ υγιεινό και θρεπτικό, κόλυβα! ) Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα κόλυβα …
Αυτό το πιάτο που περιέχει όσα όσπρια έχουμε στο σπίτι καθώς και σιτάρι και καλαμπόκι, έχει ρίζες στην αρχαιότητα. Είναι …
Κάποιες φορές χρειάζεται να φτιάξουμε ένα πιάτο κόλυβα, να τιμήσουμε τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα που χάθηκαν από κοντά μας. Έχω …
Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο. Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο, το Σάββατο …
Νηστίσιμο , υγιεινό γλυκό της γιαγιάς με άρωμα Πόλης… Υλικά: Σιτάρι – 1 1/2 ποτήρι Ρυζάλευρο – 3 κουταλιές σούπας …
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, …
Η σαλάτα αυτή για μένα είναι ένα πλήρες γεύμα. Με τα αντιοξειδωτικά της, με τις βιταμίνες της και όλα τα …
Η συνταγή φαίνεται λίγο μακάβρια αλλά καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως γίνονται τα σωστά κόλλυβα. Προς ανάμνηση των …