Μια διαφορετική γαλατόπιτα
Πριν λίγες μέρες το μάτι μου έπεσε σε μια αναφορά της με τον τίτλο: Μια παράξενη πίτα – “μπουγάτσα” με …
Πριν λίγες μέρες το μάτι μου έπεσε σε μια αναφορά της με τον τίτλο: Μια παράξενη πίτα – “μπουγάτσα” με …
…
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Μια εξαιρετικη και διαφορετικη για μενα πορτοκαλοπιτα που μου εμπιστευτηκε ενας φιλος και μελος της ομαδας μας στο facebook Αφου …
Στο τοπ 5 μου λοιπόν με τους πιο απολαυστικούς συνδιασμούς σε γλυκά είναι αυτός του πορτοκαλιού και της σοκολάτας. Σαν …
Αλλά το σημερινό post είναι αφιερωμένο στο δεύτερο παράγωγο του χαρουπιού, την χαρουπόσκονη! Xαρουπόσκονη, είχα χρησιμοποιήσει και για την συνταγή …
Τα blondies είναι η νέα μόδα στην Αμερική τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά πρόκειται για τα γνωστά και αγαπημένα brownies μόνο …
Πασπαλίζουμε με την άχνη και λίγη ακόμη κανέλα αν θέλουμε.Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η επιφάνειά της,που λόγω της …
Χρησιμοποιώ πάντα σπιτική μαρμελάδα και γίνεται καταπληκτική!
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα: Αρχικά,θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τοποθετείτε στην ταρτιέρα την οποία έχουμε αλείψει προηγουμένως με …
Συνήθως, έχω έμπνευση όταν είμαι σε κατάσταση χαλάρωσης! Όταν ποτίζω για παράδειγμα τα λουλουδάκια μου ή όταν απολαμβάνω ένα αρωματικό …
Έψαξα πολύ πριν γράψω αυτό το άρθρο. Στο μυαλό μου γύριζαν οι αυθεντικές γαλλικές συνταγές για fondant, moelleux, gâteau, soufflé …
Υλικά 100γρ. αλεύρι μαλακό 100γρ. πούδρα αμυγδάλου 255γρ. ζάχαρη 75γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 4 αβγά 4γρ. μπέικιν πάουντερ 110γρ. κρέμα …