Λυχναράκια (Μήλος)
Παραδοσιακά λυχναράκια από την πανέμορφη Μήλο, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
Παραδοσιακά λυχναράκια από την πανέμορφη Μήλο, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
Κρήτη, στέβια, πάσχαλινά καλλιτσούνια, υγειινή διατροφή
Φιάξτε τα είναι τόσο εύκολα και απολαύστε τα !! Για τη ζύμη: 1 ποτήρι βούτυρο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 …
Υλικά Για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι 1 κουταλιά ξύσμα …
Υλικά συνταγής για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο 1φλιτζ. ζάχαρη …
Υλικά Για τη ζύμη – 1 ποτήρι νερό χλιαρό – ½ ποτήρι ελαιόλαδο – 4 κ.σ. τσίπουρο ή τσικουδιά – …
Πραγματικά τρομερά εύκολα και ένα ζυμαράκι που γίνεται στο πι και φί και είναι τόσο αφράτο τόσο φίνο. Η μοναδική …
Τα λυχναράκια μας φέτος, τα φτιάξαμε με ελαιόλαδο και φρέσκια μυζήθρα, και βγήκαν σούπερ τραγανά και υπέροχα. Σήμα κατατεθέν για …
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΝΕΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ… ΚΑΙ ”ΕΛΑΦΡΙΑ” ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:1 kg ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ 200 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ 200 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ …
Τα καλλιτσούνια δεν λείπουν ποτέ από το κρητικό τραπέζι. Είτε με χόρτα, είτε με μυζήθρα, τα καλλιτσούνια τρώγονται όλες τις …
Υλικά1300 γ. μ. μυζήθρα1 αυγό 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη2-3 βανίλιεςΣε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ …
Ένα γλυκό που φτιάχνουμε στην Κρήτη κυρίως το Πάσχα. Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο «τσίμπημα»
Παραδοσιακά κρητικά γλυκάκια, ξακουστά στα πέρατα της υφηλίου.
Υλικά: Για την ζύμη: 1 φλ.τσαγιού γιαούρτι (στραγγιστό) 1 φλ.τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 αυγό 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ …
Για τη ζύμη 500γρ μαλακό αλεύρι 10γρ baking powder (μισό φακελάκι) 1/4 κουταλιά γλυκού σόδα
Τι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, …
ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟ1 ποτηρι λαδι 2 αυγα 3 κουταλιες λεμονι 1 ποτηρι γαλα 1 ποτηρι ζαχαρη 2 βανιλιες -1 μπεικιν ξυσμα …
Είναι παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Κρήτης. Μονό που εκεί χρησιμοποιούν ένα δικό τους τυρί που λέγεται “μαλακά”.
Είναι μια εύκολη συνταγή γνωστή στην Κρήτη που περιέχει το ζυμάρι και την γέμιση που είναι απο φρέσκια μηζύθρα. 1 …