Χουνκιάρ μπεγεντί (hunkar begendi), του Κώστα Καρακάση
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Υλικά (για τας κεμπάπ) 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά (σε θερμοκρασία δωματίου) * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
“Η απόλαυση του σουλτάνου”
1.200 γρ. . μοσχάρι (ελιά ή χτένι σπάλας ) κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς ή αρνί 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 ξερά …
Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε… ΥΛΙΚΑ: 1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ …
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το hünkâr beğendi! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας …
Υλικά 1 1/2 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο 6 μελιτζάνες φλάσκες 4 ώριμες ντομάτες 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 …
Σήμερα θα ταξιδέψουμε γευστικά στην Πόλη, απ’ όπου προέρχεται η συνταγή μας. Πρόκειται για πιάτο της τούρκικης κουζίνας που μεταφραζόμενο …